ALDE a depus, luni, amendamentele propuse pentru proiectul de buget de stat. Călin Popescu Tăriceanu a declarat că premierul Ludovic Orban a acceptat amendamentele pentru proiectele mari de infrastructură, precum centurile ocolitoare pentru Valea Prahovei sau Centura Bucureștiului, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În condițiile în care decizia a fost luată de prim-ministru de a veni în final cu asumarea, am discutat astăzi (luni-n.r) o serie de amendamente la proiectul de buget, dintre care cea mai mare parte sunt, în prima categorie proiecte mari de infrastructură, de exemplu centurile ocolitoare pentru Valea Prahovei, Bușteni și Comarnic, care să funcționeze până la finalizarea autostrăzii, Centura Bucureștiului, Centura de la Balș pe drumul expres Craiova-Pitești, și de calea ferată. Altă categorie vizează amendamente care au venit din partea comunităților locale pentru diferite obiective de investiții la nivel local. Pe Legea bugetului acestea au fost discuțiile în principal”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Palatul Victoria, după discuțiile purtate cu Ludovic Orban.

Astfel, principalele amendamente propuse de ALDE la Legea bugetului sunt: „realizarea variantelor ocolitoare pentru orașele Comarnic și Bușteni pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei; construirea drumului expres Pitești -Craiova, incluzând ca prioritate varianta ocolitoare pentru orașul Balș; finalizarea studiului de fezabilitate pentru drumul european cu regim de autostradă Ploiești-Buzău -Focșani – Bacău -Suceava -Siret, cu realizarea cu prioritate a variantelor ocolitoare pentru orașele Râmnicu Sărat și Adjud; demararea variantei ocolitoare pentru municipul Galați; urgentarea construirii autostrăzii Sibiu – Pitești: încheierea studiilor de fezabilitate pentru tronsoanele Ungheni – Târgu Neamț și Târgu Neamț – Târgu Mureș ale autostrăzii Moldovei”, potrivit unui comunicat de presă.

Totodată, ALDE a mai propus următoarele amendamente la Legea bugetului de stat: „conectarea Dunării de Jos la traseul București – Suceava prin realizarea drumului expres Brăila – Focșani; demararea lucrărilor la variantele ocolitoare pentru localitățile Eforie Nord și Eforie Sud; reabilitarea rețelei de căi ferate care leagă Capitala de frontiera de sud și de municipiile Timișoara, Cluj, Iași și Suceava; alocarea de fonduri pentru lucrările de construire a aeroportului Brașov”.

Guvernul analizează, în ședința de luni, amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Executivul a hotârât să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului, respectiv pe bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale și modificările la OUG 114.

Totodată, Plenul Camerei Deputaților și Senatului se va reuni, luni, de la ora 16.00 pentru ca Guvernul să-și angajeze răspunderea în vederea adoptării proiectului de buget pentru 2020.