USR a trimis Guvernului PNL peste 60 de amendamente la legea bugetului pentru 2020, care vizează tăierea fondurilor pentru academiile de știință, suplimentarea investițiilor în educație și infrastructură, dar și creșterea transparenței instituționale și digitalizarea, informează un comunicat al Uniunii Salvați România.

Dan Barna in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

”Prin amendamentele trimise Guvernului Orban, USR cere tăierea fondurilor pentru academiile de politruci și sinecuriști. Sumele acordate Academiei de Științe ale Securității Naționale și Academiei Oamenilor de Știință din România nu se justifică, în opinia USR. Reputația sistemului de învățământ și cercetare de stat a suferit enorm din cauza scandalurilor legate de plagiate, falși doctori sau falși profesori. Cele două academii sunt o risipă de fonduri și nu contribuie în niciun fel la îmbunătățirea sistemului de învățământ și cercetare de stat”, potrivit sursei citate.

Comunicatul vine după ce, luni dimineață, premierul Ludovic Orban s-a întâlnit cu liderul USR, Dan Barna, la Palatul Victoria. Discuția a avut loc în condițiile în care luni va avea loc o ședință de Guvern, pe ordinea de zi fiind amendamentele depuse de parlamentari la bugetul de stat, la bugetul asigurărilor sociale și la modificările aduse OUG 114.