VIDEO Camera Deputaților a decis dublarea alocațiilor pentru copii / Reducerea TVA și abrogarea pensiilor speciale, amânate

de M.H., L.P.     HotNews.ro
Miercuri, 18 decembrie 2019, 10:02 Actualitate | Politic


Camera Deputatilor
Foto: Captura video
Camera Deputaților a votat miercuri pentru dublarea alocațiilor pentru copii, la 300 de lei, o propunere a PSD. Decizia a fost luată cu 179 de voturi pentru. La momentul votului, liberalii și-au scos cartelele din aparate. Alte două legi cu miză au fost amânate pentru la anul: reducerea TVA de la 19% la 16% și abrogarea pensiilor speciale. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a avertizat că deficitul bugetar pentru anul viitor ar creşte la 5% dacă s-ar aplica aceste măsuri - reducerea TVA şi majorarea alocaţiilor pentru copii.Proiectul modifică Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Prin amendamentul propus la proiect de președintele Comisiei pentru muncă, deputatul PSD Adrian Solomon este prevăzută majorarea cuantumului alocației de stat pentru copii astfel:

- 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

- 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;

- 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a cerut retrimiterea proiectului de lege care prevede dublarea alocațiilor pentru copii la comisie, susținând că nu există punctul de vedere al guvernului și fișă fiscală. Propunerea a fost însă respinsă. Proiectul a fost adoptat de Senat pe 11 martie. Camera Deputaților este for legislativ decizional în acest caz. Astfel, propunerea legislativă va merge la Președinte pentru promulgare.

HotNew.ro a transmis live dezbaterile:

UPDATE 13:25 Camera Deputaților, decizională în acest caz, a aprobat dublarea alocațiilor pentru copii cu 179 de voturi pentru și 29 de abțineri. Deputații PNL și-au scos cartelele de vot din aparate

UPDATE 13:20 A fost aprobată legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe în vacanța parlamentară, cu 282 de prețuri pentru.

UPDATE 13.00 Dezbaterile în plen s-au încheiat. Proiectul care abrogă pensiile speciale nu a fost dezbătut. Vot final programat la ora 13.15

UPDATE 12.30 Raport favorabil pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare. Comisiile de specialitate au refăcut raportul pe proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe.

UPDATE 12.16 Pauză cinci minute în așteptarea raportului privind proiecul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare

UPDATE 12.15 Proiectul de lege privind dublarea alocațiilor pentru copii a fost aprobat pe articole și a rămas la votul final.

UPDATE 12.00 Alfred Simonis (PSD) propune prelungirea programului de lucru pentru finalizarea dezbaterii pe proiectul privind dublarea alocațiilor pentru copii. Propunerea sa a fost aprobată cu 283 de voturi ”pentru”.
Alfred Simonis a propus o negociere declarând în plenul Camerei că opoziția va accepta rediscutarea abilitării Guvernului de a emite ordonanțe așa cum va accepta PNL votul pentru dublarea alocațiilor copiilor.

UPDATE 11.50 Daniel Suciu (PSD) citește din discursul liberalului Robert Sighartău de la momentul adoptării măririi alocațiilor copiilor din vară în plenul Camerei Deputaților (propunere a liberalilor).

Cristian Seidler (USR): "Majorarea precedentă a alocațiilor nu a dus la depășirea deficitului de 3% din PIB, dar această majorare ar duce la depășirea deficitului. Este o măsură populistă, este un joc politic care desconsideră copiii. Tot ce vă interesează este imaginea politică"

Victor Ponta: "Discuția despre mărirea alocațiilor nu e nouă. În 2015, dublarea alocațiilor s-a votat în luna mai la inițiativa PNL. Am spus atunci că pentru copii găsim întotdeauna bani. Iohannis a promulgat legea pe 1 iunie de Ziua Copilului. Nu văd de ce în 2019 vă răzgândiți, cred că premierul Orban va găsi resursele necesare, iar Iohannis va promulga imediat legea"

UPDATE 11.46 A început dezbaterea pe proiectul de lege privind dublarea alocațiilor.

UPDATE 11.35 Roman a cerut rediscutarea in comisiile de specialitate a proiectului de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare. Solicitarea a fost acceptată. Comisiile de buget finanțe și cea juridică se reunesc pentru a rediscuta proiectul de lege.

UPDATE ora 11.30 Deputații se ceartă pe introducerea proiectului alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Marcel Ciolacu a supus la vot sistarea dezbaterilor. Cu 148 de voturi pentru, 40 contra şi 96 de abţineri dezbaterile au fost sistate.

Dan Barna (USR): „În acest moment lucrurile sunt foarte clare - cel mai important proiect politic al societății românești, respectiv alegerea primarilor în două tururi, revenirea la această modalitate, pare să nu mai fie o prioritate a Parlamentului. Solicităm Guvernului și premierului Ludovic Orban să-și angajeze răspunderea sau să dea OU pentru că românii au dreptul să-și aleagă primarii în două tururi”.

Petru Movilă (PMP): "PMP a adunat de la cetățeni peste un milion de semnături pentru proiectul privind alegerea primarilor în două tururi. E o problemă de normalitate și moralitate să avem primari aleși în două tururi. Și PMP solicită Guvernului să-și asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi"

Victor Ponta (PRO Romania): "Ludovic Orban a aruncat pisica în curtea Parlamentului pe acest subiect, iar Parlamentul, astăzi, i-a aruncat-o înapoi".

În debutul ședinței de plen PNL și USR au solicitat introducerea pe ordinea de zi a şedinţei de plen a alegerii primarilor în două turiri de scrutin şi a preşedinţilor de CJ-uri, prin votul consilierilor locali. Reamintim că anterior, în comitetul liderilor de grup, nu a existat un consens pentru introducerea acestui proiect pe ordinea de zi.

UPDATE ora 10.51 Proiectul privind reducerea TVA a fost scos de la votul plenului și retrimis la comisia de buget, după solicitarea lui Florin Roman. Cu 137 de voturi "pentru" și 136 de voturi "împotrivă" deputații au votat retrimiterea la comisie pentru două săptămâni

Florin Roman (PNL): "Vreți să vă răzbunați pe PNL. Greșit. Vă răzbunați pe România și veți plăti și pentru această aroganță. Spuneți că vreți dialog, dar de fapt nu vreți decât să arătați pesediștilor că azi voi încă sunteți tari în Parlament, că nu vor fi alegeri a primarilor în două tururi și dinamitați România doar pentru a vă poziționa în interiorul PSD. (...) Eu sunt inițiatorul acestui proiect de lege și mi-l asum, pentru că ceea ce nu înțelegeți dumneavoastră este că liberalii au altă gândire economică ca și dumneavoastră. Principiul liberal este foarte simplu, taxe mai mici. Sunt mai mulți plătitori de taxe și impozite. Atunci când am venit cu cota unică, tot dumneavoastră, înfierați, cu mânia proletară, cota unică. V-am demonstrat că având o cotă maim mică colectăm mai mult decât o cotă mai mare”

Nicolae Bacalbașa (PSD): "Am fost amenințat de data aceasta, după ce colegul meu a profanat injurii și ca de obicei a amenințat. Vreau să spun că data trecută când nu a vrut să plece 10 minute de la microfon, mirosea violent a alcool. Acum nu l-am mirosit, nu știu, dar, ca medic, apropo de discursul dumnealui pot să spun cu toată responsabilitatea că aceasta se numeste din punct de vedere psihiatric delir, iar din punct de vedere al lumii din care provin se numește mârlănie”.

Florin Roman: "Regele a murit, trăiască regele. Bufonul a rămas acelasi. Anul trecut, la legea bugetului, la o oră târzie ân noapte, îmi amintesc că bufonul se auzea: «Haideti să încheiem, nu mi-am luat pastilele». V-am adus pastilele! Poate vă liniștiți"

UPDATE 10.30 Deputatul PNL Florin Roman a cerut plenului retrimiterea în comisie a proiectului de lege privind dublarea alocațiilor copiilor. S-a supus la vot și au fost 125 voturi împotrivă și 124 în favoarea retrimiterii. Astfel, liberalii au pierdut la un vot diferență, așa că proiectul va fi dezbătut în continuare de plen.

În debutul ședinței de plen PNL și USR au solicitat introducerea pe ordinea de zi a şedinţei de plen a alegerii primarilor în două turiri de scrutin şi a preşedinţilor de CJ-uri, prin votul consilierilor locali. Reamintim că anterior, în comitetul liderilor de grup, nu a existat un consens pentru introducerea acestui proiect pe ordinea de zi.

Liberalul Florin Roman a cerut introducerea pe ordinea de zi a Ordonanţei de Urgenţă 40/2019 referitoare la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene. Roman a spus că PSD i-a propus un troc să renunţe la această propunere.

În replică liderul grupului PSD, Alfred Simonis i-a spus că minte. "Minţiţi cu nonşalanţă. Nu aveam de ce să vă rog pe dvs să introduceţi pe ordinea de zi ceva ce nu putea fi introdus pe ordinea de zi fără mine. Birourile permanente reunite au transmis toate iniţiativele legislative care vizează cadrul electoral către Comisia specială de cod electoral", a spus Simonis.

Scăderea TVA de la 19 la 16%
Propunerea legislativă privind reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16% de la 1 ianuarie 2020 a primit marţi raport favorabil din partea Comisiei pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor.

Proiectul aduce modificări Codului fiscal şi prevede, pe lângă reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16%, extinderea aplicării cotei reduse de TVA de 5%, faţă de cota redusă de 9%, pentru "livrarea de alimente destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele".

Proiectul a aparţinut unor deputaţi PNL și a fost scos de la sertar de PSD, deși liberalii au cerut aşteptarea unui punct de vedere din partea Guvernului. Proiectul intră la vot în plenul Camerei, miercuri.

Dublarea alocațiilor pentru copii

Tot marți, Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților, unde social-democrații au majoritatea, a aprobat un amendament al PSD care prevede dublarea alocațiilor pentru copii, la 300 de lei.

Amendamentul a fost depus la proiectul de lege care adoptă OUG9/2019 privind alocațiile de stat și urmează să fie adoptat miercuri în plenul Camerei Deputaților, care este și for decizional în acest caz. Articolul propus de președintele comisiei de muncă, Adrian Solomon și adoptat de comisie prevede că alocațiile vor fi în cuantum de:
 • 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;
 • 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
 • 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.
În februarie 2018, PNL a depus un amendament la Legea bugetului privind dublarea alocațiilor copiilor, iar amendamentul prevedea ca sursă de finanţare fondul pensiilor speciale. Amendamentul a fost depus de deputatul liberal Robert Sighiartău.

Astfel, alocaţiile copiilor au fost majorate de la 1 martie 2019. Copiii de până la doi ani primesc o alocație de 300 de lei pe lună, faţă de 200 de lei cât era alocaţia până atunci, iar cei de până la 18 ani primesc 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau.

Cele două măsuri - dublarea alocațiilor pentru copii și scăderea TVA - vor avea un impact bugetar major, premierul Ludovic Orban spunând că orice altă cheltuială angajată înseamnă fie creşterea deficitului, fie punerea Guvernului în imposibilitatea de a putea efectua cheltuieli vitale. "Acest populism deşănţat al PSD-ului ne arată clar că n-au înţeles nimic şi sunt convins că românii vor înţelege această parşivenie de care dă dovadă PSD”, a susţinut Ludovic Orban.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a avertizat că deficitul bugetar pentru anul viitor ar creşte la 5% dacă s-ar aplica aceste măsuri - reducerea TVA şi majorarea alocaţiilor pentru copii.

"La majorarea alocaţiilor impactul ar fi de 6 miliarde de lei, iar la TVA de 11,8 miliarde de lei. Asta înseamnă că doar din alocaţii deficitul să se ducă la 4,3% din PIB iar împreună cu reducerea de TVA să ne ducem spre 5% cu deficitul. Clasa politică se joacă cu focul astăzi în România şi nu îmi face mie rău, nici Partidului Naţional Liberal. Fac rău României pentru că ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlamentul României este văzut de pieţele internaţionale, iar dacă se întâmplă ceva cu costul de finanţare al României este vina oamenilor iresponsabili care aruncă astăzi ţara în aer", a declarat Florin Cîţu, marţi seara, la Digi 24.

Acesta consideră că, în zilele următoare, vor exista presiuni pe cursul valutar şi pe dobânzi, deoarece pieţele internaţionale au reacţionat încă de marţi la măsurile votate de parlamentari şi a avertizat, în context, că riscul cel mai mare pentru România în anul 2020 nu este politica fiscală, ci instabilitatea politică.

Eliminarea pensiilor speciale

Tot în plenul de astăzi ar urma să fie adoptată legea care îi lasă pe magistrați și pe parlamentari fără pensiile speciale, care a provocat deja primele proteste, din partea grefierilor.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a dat, tot marți, raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale. Singurii care își mentin privilegiile sunt militarii și polițiștii. Magistrații își pierd pensiile speciale deși au de partea lor o decizie a Curții Constituționale care spune că modificarea acestora este neconstituțională. De asemenea, sportivii și artiștii își pierd pensiile speciale. PSD a anunțat că se opune categoric eliminării indemnizațiilor de merit pentru artiști și sportivi și vor respinge în plen amendamentul care prevede acest lucru.

Proiectul PNL, care a primit avizul favorabil în comisie, propune eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, pentru membri ai corpului diplomatic şi consular al României, membri ai Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, cu excepţia pensiilor militare. Liberalii susțin menținerea pensiilor speciale doar pentru militari deși, inițial, aceștia au pledat și pentru pastrarea beneficiilor și pentru magistrați.

De precizat este că o decizie din 2010 a Curții Constituționale prevede că o modificare în cazul pensiilor speciale ale magistraților contravine legii fundamentale și ar afecta independența justiției.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

24379 vizualizari

 • -15 (37 voturi)    
  Acuma tipa toti (Miercuri, 18 decembrie 2019, 10:18)

  consumator2 [utilizator]

  De ce oare, de fiecare data cand incercam sa traim decent, iese cate unul sa anunte apocalipsa? De ce, dupa 30 de ani de strans cureaua, trebuie sa ne multumim iar cu putin? Intreb pentru un prieten
  • +18 (28 voturi)    
   simplu (Miercuri, 18 decembrie 2019, 10:37)

   razeshu [utilizator] i-a raspuns lui consumator2

   pentru ca se fura mult si pentru ca noi ceilalti traim "pe datorie"( ca stat). iar cand administratorii sunt si analfabeti falimentul e garantat.
   • +11 (15 voturi)    
    desigur (Miercuri, 18 decembrie 2019, 12:56)

    codrean [utilizator] i-a raspuns lui razeshu

    nu poti spune ca nu se fura; cam prin toate tarile, in unele mai mult, in altele mai putin. Dar nu cred ca asta e cauza principala ! Proasta administrare, sefi incompetenti si ingaduitori, care nu-si stapanesc subordonatii, nu-i indruma si nu-i controleaza ! Si politicienii care - din diverese motive - numesc acesti sefi si-i mentin in posturi !
   • -5 (9 voturi)    
    Nu e simplu (Miercuri, 18 decembrie 2019, 15:36)

    holinessdani [utilizator] i-a raspuns lui razeshu

    bai @razeshu, daca tu furi nu inseamna ca toata lumea fura.
    Iar daca esti si analfabet e doar problama ta.
    Vorbeste pt tine pe viitor.
  • +2 (8 voturi)    
   Ce tare ! (Miercuri, 18 decembrie 2019, 14:12)

   sfarleaza [utilizator] i-a raspuns lui consumator2

   Dai unui copil de 2 ani 600 si unuia de liceu 300. Tara lu’ papura voda...
  • +3 (3 voturi)    
   PRIETENUL (Miercuri, 18 decembrie 2019, 16:13)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui consumator2

   Are pensie specială? Trebuie să strângă cureaua?
   Nu cred! Fă un calcul!
   La salariul pe care l-a avut de 20 000 lei, va avea o pensie de 10 000 lei! Nu e o pensie suficientă?
   El vrea pensie mai mare ca brutul din ultima lună! Vrea vreo 30 000 lei?
 • +12 (36 voturi)    
  m psd (Miercuri, 18 decembrie 2019, 10:22)

  Remarque [utilizator]

  Asta este politica dusa de psd, pe contre, amenintari, subterfugii de platit polite adversarilor polici, toate pe bani publici. Nu are nici o legatura cu electoratul, cu poporul, cu realitatea economica. Cat au fost la guvernare au implementat masuri populiste si ajutoare punctuale fara nici un studiu de impact si fara acoperire, iar acum cand sunt in opozitie mimeaza interesul public, insa singurul scop pentru care fac asta este sa arunce bugetul in aer.
  Nu zic ca masurile nu sunt necesare sau binevenite, insa trebuie facute cu sens economic. Ei o fac din razbunare si din calcul politic.
 • -11 (35 voturi)    
  Ciuma Roz (Miercuri, 18 decembrie 2019, 10:23)

  Mazeta [utilizator]

  PSD are un plan diabolic: votează toate propunerile legislative ale PNL & USR. Dau foc la țară!
  • +3 (21 voturi)    
   Au dat foc acum 30 de ani (Miercuri, 18 decembrie 2019, 10:43)

   ABBV [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   acum doar mai pun niste gaz pe foc. Ca vorba aia doar nu ei platesc.
  • -7 (23 voturi)    
   Cand Ciuma Galbena se batea in piept cu (Miercuri, 18 decembrie 2019, 13:04)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   caramida ca au dublat alocatiile copiilor anul trecut era bine, toti postacii bezmetici aplaudau si exultau, acum cand PSD vrea sa dubleze si el alocatiile copiilor e de rau, se arunca tara in haos, cata fatarnicie si dublu stsndard!
 • +22 (34 voturi)    
  mai periculosi in opozitie (Miercuri, 18 decembrie 2019, 10:30)

  prepeleac [utilizator]

  Domnii astia ar trebui acuzati de atentat la siguranta nationala. Tot ce fac este strict reglare de conturi in stil ......parlamentar, Ati vrut la guvernare? Na, guvernati daca puteti! Normal ca foarte multi conationali se bucura cand aud ca le creste alocatia la 300 lei/copil. Putini se gandesc mai departe de stomac si mobilul din buzunar. Chestia cu scaderea TVA oricum nu va duce la scaderea preturilor. Eventual doar pe termen scurt, pe termen lung va intra in profitul firmelor.
  Nu cred ca exista alta solutie decat alegerile anticipate. In ritmul asta PSD devine picatura chinezeasca, mai periculos in opozitie decat la putere.
 • +13 (15 voturi)    
  Un cadou otravit reducerea TVA (Miercuri, 18 decembrie 2019, 10:34)

  Leo55 [utilizator]

  a accizei pe carburanti etc.
  Preturile oricum se aliniaza treptat cu cele din celelalte tari asa cum s-a intamplat si in trecut. Se reduc astazi cand s-a scazut taxa si toata lumea urmareste ce se intampla si in scurt timp se realiniaza.
  Castigatori: marii importatori, marii producatori in principali externi, distribuitorii etc, care platesc pt lobi la politicieni.
  Pagubiti (pacaliti) noi pt ca banii respectivi trebuiesc scosi de undeva, adica tot de la noi!
 • +9 (13 voturi)    
  simplu (Miercuri, 18 decembrie 2019, 10:39)

  razeshu [utilizator]

  asta se intampla cand guvernezi cu majoritate P$D. unii nu se mai invata minte. si polita o platim toti. nu pot spune ca nu ma amuza aroganta P$D istilor de a promova o initiativa populista PNL ista. Si pana la urma ne-o meritam si noi pentru felul in care am votat sau ne-am p**at pe el de vot.
 • +11 (21 voturi)    
  Daca PNL-ul nu provoaca ASAP anticipate (Miercuri, 18 decembrie 2019, 10:47)

  AliKimiku [utilizator]

  ne-am dat dreaq. Din nou.
  De data asta urat de tot. PSD-ul e in stare sa ne scoata din UE numai sa scape de puscarie si sa puna mana pe ciolan.
  Daca stam un an cu javrele astea cu majoritate parlamentara ne-am dat foc la valiza definitiv.
  • -6 (12 voturi)    
   da, da si se intoarce si Dragnea! (Miercuri, 18 decembrie 2019, 14:07)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

   plus Iliescu, desigur! Si ne unim cu URSS si Corea de Nord. Si...
 • +3 (13 voturi)    
  Cine (Miercuri, 18 decembrie 2019, 11:06)

  Von Klausewitz [utilizator]

  Pai cine a propus reducerea TVA?
 • -4 (12 voturi)    
  calici... (Miercuri, 18 decembrie 2019, 11:40)

  demaGOGU [utilizator]

  ...si la suta de lei pentru copii. romanii vad si nu iarta.
 • +3 (7 voturi)    
  Jandarmii si politistii locali sunt armata , bre ? (Miercuri, 18 decembrie 2019, 12:25)

  deval [utilizator]

  Niciodata !! Exclus orice fel de pensie speciala, orice fel de privilegii pentru dancilenzii astia !!
  Politistilor cu scoala adevarata, ar trebui sa le fie crescute salariile si sa plateasca contributii !! Doar cei cu munca ''din teren'' cel putin 10 ani, ar putea beneficia de pensionare ceva mai devreme decat ceilalti, si asta e un avantaj suficient !!
 • +6 (10 voturi)    
  Grefierilor le spun, sa treaca in mediul privat si (Miercuri, 18 decembrie 2019, 12:33)

  deval [utilizator]

  sa faca bani cu lopata, daca sunt capabili !! Ne angajam noi, somerii in locul lor in secunda doi !!
  Si celorlalti care invoca ''incompatibilitati'' si ce miliardari erau ei daca isi puteau face firme....
  Daca pot sa isi scoata salariul pe care il au, lunar , ar fi mare lucru !!
  Ei cred ca mediul privat inseamna aia care activeaza in energie , au un salariat , fac doua , trei facturi pe luna si se scalda in dividende ?!
 • -7 (15 voturi)    
  ce? (Miercuri, 18 decembrie 2019, 13:32)

  cucuveauamov [utilizator]

  alocatii pentru copii? huuuoooo! sa fie imediat realocati banii catre SRI si mai mai vrem un F16!
 • +2 (10 voturi)    
  una calda una rece (Miercuri, 18 decembrie 2019, 13:33)

  cugetatorul [utilizator]

  bine macar ca s-a aprobat alocatia, ca in ritmul asta
  nu mai avea lumea curaj sa faca copii; pe de alta parte, din pacate traim intr-o tara in care se pare ca trebuie sa dam mita cu titlul de pensii speciale ca sa avem parte de justitie si la fel ca sa avem parte de aparare
  • +4 (10 voturi)    
   Se va umple tara de copiii (Miercuri, 18 decembrie 2019, 13:50)

   Ord [utilizator] i-a raspuns lui cugetatorul

   acum ca romanii au prins curaj ca le da statul 100 lei de copil. Aproape ca nu mai conteaza ca nu exista sistem educational si de sanatate. 100 de lei compenseaza.
 • +5 (7 voturi)    
  sa curga pomenile! (Miercuri, 18 decembrie 2019, 13:43)

  liviu_ [utilizator]

  ca ne kkm bani!

  ba serios... vreau si eu reducerea TVA din motive obiective, dar in momentul de fata e o prostie pt ca ne baga draci in recesiune!
  hai sa vedem ce masuri sunt posibile economic si sa nu o dam in populism
 • +4 (16 voturi)    
  sa nu fim naivi ! (Miercuri, 18 decembrie 2019, 13:47)

  a.h. [utilizator]

  nici un politician nu vrea cu adevarat anularea pensiilor speciale.
  intr-un fel sau altul, direct sau indirect, toti au de castigat de pe urma lor.
  au vanturat-o in presa cateva zile ca sa ne arate noua ce ''preocupari'' au ei, dar la momentul adevarului au dovedit toti ca de fapt nu vor asta.
  RUSINE !!!

  PNL=PSD=USR=PMP=PRO ROM=ALDE=UDMR=toti ceilalti.
  aserviti, corupti, incompetenti.
  PNL se dovedeste a fi exact acelasi PSD, dar cu alta abordare. una mai perversa.
  • -2 (2 voturi)    
   Exact! (Miercuri, 18 decembrie 2019, 16:01)

   Mindtricks [utilizator] i-a raspuns lui a.h.

   Ti-as da doua plusuri daca as putea. 99% dintre romani sunt prea oligofreni ca sa se prinda de chestiile astea.
 • +6 (20 voturi)    
  Dublarea alocatiilor = dublarea putorilor (Miercuri, 18 decembrie 2019, 13:54)

  Falx_D [utilizator]

  betivilor si puradeilor, ca parintii vor trai bine mersi cu alocatiile fara sa munceasca. Politicieni fara creier, masuri fara analiza de impact.
 • +3 (5 voturi)    
  Eu am copii dar mi se pare o prostie (Miercuri, 18 decembrie 2019, 15:54)

  Klaus_ [utilizator]

  Mi se pare o mare prostie sa dublezi alocatia. Oricum e mica si nu poti creste un copil cu ea. Insa incurajezi pe cei ce oricum nu muncesc sa faca copii, pe care nu vor avea cum sa-i creasca. Copiii acestor putori vor ajunge poate in casele de copii (platite tot din taxele celor ce au salarii), apoi ajung infractori si vor fura tot de la cei ce au ce sa le fie furat. Politia, platita tot de noi, ii va prinde (daca are chef), vor fi judecati de instante platite de Stat (adica tot de noi) si in final vor ajunge in puscarii, platite de .... cine credeti voi? De noi! Dupa care, niste politicieni, platiti de noi, vor face niste legi care ii vor elibera ... si ciclul se repeta. Nu mai bine ii incurajezi pe cei ce muncesc, si care au o viata normala, sa faca copii?
  • -3 (3 voturi)    
   superioritate (Miercuri, 18 decembrie 2019, 16:49)

   noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui Klaus_

   Cat de bine o fi sa traiesti in sferele tale inalte de unde ii faci pe toti putori....
   • 0 (0 voturi)    
    Si...,. (Joi, 19 decembrie 2019, 9:39)

    Dansaiezecisiopt [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

    Si vrei sa spui ca nu are dreptate?Eu ,lucrand in domeniu,iti spun ca exact asa este.
 • +2 (2 voturi)    
  romanii nu cred ca merita aceasta bataie de joc (Miercuri, 18 decembrie 2019, 17:47)

  ..13 [utilizator]

  Ca de obicei PSD se intrece cu gluma.

  Intotdeauna a fortat bugetul mai ales atunci cand nu era el la butoane, iar cand era la butoane a deschis atat de larg robinetele bugetului ca acum ne trage curentul prin toate gaurile ...

  Cred ca romanii merita ceva mai bun decat aceasta bataie de joc.

  Este un abuz de putere insuportabil pentru mine.
 • 0 (0 voturi)    
  Pomenile astea au un efect direct (Joi, 19 decembrie 2019, 8:17)

  John M. [utilizator]

  asupra inflatiei pe care o simtim crescand in fiecare zi.
 • 0 (0 voturi)    
  romania a pierdut contribuabili (Joi, 19 decembrie 2019, 10:14)

  hanu [utilizator]

  in economia reala, extrem de multi producatori de plusvaloare au plecat din tara. In timp totul se va regla prin import de populatii etc, insa romania de peste 50 de ani va arata foarte diferit... nu vom mai fi pe aici insa garantez ca va fi socanta schimbarea.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by