​Comisiile juridică și de buget ale Camerei Deputaților au dat aviz negativ legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe în timpul vacanței parlamentare, actul normativ urmând a fi trimis plenului.

Orban, Turcan și Cîțu, în ParlamentFoto: Guvernul Romaniei

Vicepremierul Raluca Turcan a comentat că încercarea de a bloca activitatea executivului „frizează lipsa de responsabilitate sau necunoașterea Constituției”, iar Guvernul va fi forțat să emită OUG-uri și să convoace sesiune extraordinară de fiecare dată.

„Reamintesc faptul că premierul Orban a solicitat oficial conducerii Parlamentului să fie activitate parlamentară până în data de 31 decembrie, astfel încât să putem finaliza Legea Bugetului pentru anul 2020. Este greu de acceptat că au schimbat procedura parlamentară peste noapte doar ca să pună bețe-n roate guvernului. Mai exact, în loc să dea votul în Comisia Juridică (unde putea fi majoritate pentru legea de abilitare), au reunit două comisii (Juridică și cea de Buget) ca să spulbere funcționarea majorității parlamentare. În ianuarie sunt foarte multe proiecte pe care românii le așteaptă. Încercarea parlamentarilor de a bloca activitatea guvernului frizează lipsa de responsabilitate sau necunoașterea Constituției. Guvernul Orban va munci toată luna ianuarie, fie că-și dorește sau nu Parlamentul, și va da ordonanțe de urgență dacă situația nu se corectează”, a precizat Turcan.