După patru ani în care a deținut funcția de președinte interimar la PSD București, Gabriela Firea a fost aleasă oficial, luni, președinte al organizației social-democraților din Capitală. Validarea Gabrielei Firea are loc în contextul în care conducerea interimară a partidului se pregătește pentru un congres extraordinar în februarie.

Gabriela Firea si Viorica DancilaFoto: Agerpres

Votul a fost acordat în unanimitate de cei 177 de delegaţi cu drept de vot prezenţi la conferinţa extraordinară de alegeri.

Conferința de alegeri a organizației PSD București s-a desfășurat la Sala Dalles, în prezența conducerii interimare a partidului.

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a spus că el a văzut-o pe Gabriela Firea în postura de "preşedinte al României", având în vedere că are "o sumă întreagă de calităţi care o recomandă", şi a lansat un mesaj de unitate în vederea câştigării alegerilor locale şi parlamentare de anul viitor.

Gabriela Firea a spus, după anunțarea votului, că se bucură că la sediul central al partidului "nu se mai urzesc planuri nefaste” pentru Capitală.

"Ziua de azi și momentul pe care l-am trăit împreună nu ar fi putut avea loc dacă după 10 amânări în 4 ani actuala conducere a partidului nu ar fi acceptat să organizăm conferință de alegeri la București. Asta este, din păcate, situația și tristul adevăr. Atât eu și colegii mei care ieșisem din mandat, pentru că termenul era depășit, a trebuit să suportăm umilința de a ni se amâna lună de lună, an de an organizarea unei conferințe pentru a avea legitimitate. Nu spun că în calitate de președinte interimar nu mi-am făcut treaba. Mi-am făcut-o atât eu, cât și colegii mei, președinții de la sectoare. Dar cred că era un semnal acolo undeva. La București nu se dorea să fim o organizație unită, închegată, dezbinarea a folosit”, a afirmat Gabrila Firea.

Ea le-a mulțumit liderului interimar al PSD Marcel Ciolacu și secretarului general interimar al PSD Paul Stănescu, cel care a prezentat rezultatul votului.

"Mă bucur că în acest moment la sediul central nu se mai urzesc planuri nefaste pentru București. Mulțumesc președintelui PSD Marcel CIolacu, mulțumesc secretarului general Paul Stănescu și vă mulțumesc dvs”, a adăugat Firea.

Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că Marcel Ciolacu și Paul Stănescu i-au promis lui Firea șefia organizației PSD București dacă aceasta va fi alături de ei și îi va susține în planul de debarcare a Vioricăi Dăncilă din fruntea PSD după alegerile prezidențiale.