UPDATE Guvernul își va asuma răspunderea pe bugetul pentru 2020
„Obiectivul nostru este ca până la data de 31 decembrie România sa aibă un buget”, a spus șeful guvernului.
Săptămâna trecută, Ludovic Orban a afirmat că Guvernul va alege varianta asumării răspunderii pe Legea bugetului de stat, în cazul în care Executivul ca constata că există un pericol de a tergiversa dezbaterea și adoptarea. Premierul a mai spus că Legea bugetului trebuie adoptată până la finalul anului.
„Principalul nostru obiectiv e acela de a reuși adoptarea Legii bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale până la finele acestui an. România are nevoie de buget. Noi nu putem accepta ca PSD să amânăm până în februarie, martie. Fiecare român trebuie să știe clar, în funcție de legea bugetului de stat, la ce să se aștepte. Fiecare companie trebuie să știe la ce să se aștepte, care e cadrul fiscal, cadrul bugetar, care sunt indicatorii economici. E absolut necesar pentru că orice companie trebuie să aibă aceste informații pentru a-și adapta activitatea. Pentru fiecare autoritate locală e vitală adoptarea bugetului până la finalul anului, ca să își poată adopta propriul buget și să înceapă noile investiții în funcție de bugetul pe 2020. E necesară adoptarea. Dacă se poate pe calea dezbaterii parlamentare, mergem pe calea dezbaterii”, a declarat Ludovic Orban.
Șeful Executivului a mai spus că Guvernul va evalua situația la nivelul Parlamentului și apoi va lua o decizie privind forma în care va fi adoptată Legea bugetului de stat pe anul viitor. „Dacă vom constata că există pericol al tergiversării, există și această variantă de angajare a răspunderii. Vom face o evaluare a situației la nivelul Parlamentului, a potențialului de Opoziție al PSD și la potențialul de denaturare a bugetului statului pe care îl are PSD. Dacă mergem pe angajarea răspunderii, așa cum am anunțat și am și făcut pe prima angajare de răspundere, fiecare parlamentar, grup politic are posibilitatea de a depune amendamente, urmând ca Guvernul să le analizeze și să le respingă sau să le adopte”, a concluzionat Orban.

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
Este clar ca #ciumarosie vrea sa faca tot ce se poate ca sa tergiverseze adoptarea noului buget.
PS: Pentru cei care se indoiesc de viitoarea scadere a ratingului S & P pentru Romania, ii anunt ca e doar o problema de timp. De acum stiu ca pesedoii sunt vinovati.
pentru ca de fapt tie nu-ti pasa de legi sau democratie, tu consideri bun ce face psd, ATAT!
prosti aia de la psd daca le fac cvorum.
voi credeti ca sunteti vesnici la putere? si dragena a crezut la fel
======================
Eu sper sa fie vreo 20 de ani (la putere) astia de acum. Cand Ro va ajunge ca Somalia, dupa 20 de ani de guvernare penelista, tot pesedeul va fi vinovat pentru "ce au facut in cei 50 de ani de la caderea comunismului".
Jurisprudență, Reviste (1), Doctrină (1)"
Probabil ca tu esti specialistul in tezaure, ceasuri, tablouri si paltoane din kiselef6.
Cat se poate de Moral si Constitutional !!
2. De ce mai avem parlament?
3. Pentru ce mai este ales un parlament?
Asta ca sa nu spun ca nu pricep cum un guvern primeste vot in parlament pentru a EXECUTA ceea ce parlamentul LEGIFEREAZA pentru ca mai apoi sa faca altceva decat ceea ce parlamentul decide. In mod normal in cazul unui conflict constitutional intre guvern si parlament Curtea Constitutionala a oricarui stat trebuie sa decida in favoarea parlamentului pentru ca acesta a fost votat. Guvernul nu e votat ci numit. Conflict aici inseamna doua viziuni legale ale rezolvarii aceleiasi spete. Daca una din propuneri e ilegala, nu discutam de conflict ci ilegalitate, institutia respectiva trebuind avertizata si la repetare dizolvata. Parlamentul este cel care este oglinda alegerii poporului, pe cale democratica. Faptul ca nu au fost la vot sau au votat cu picioarele e treaba lor exact asa cum un milionar poate decide sa arda bani si bijuterii in soba. E nebun, dar e dreptul lui. Cand nu mai este oglinda vointei, este dizolvat si se fac alegeri anticipate.
Dupa cum se vede nu am numit nici un partid pentru ca toata aceasta cacealma este indiferent de ce partide avem in joc. Ea are si un nume: haos legislativ se numeste. Iar perdantii nu sunt politicienii ci oamenii de rand.