Conducerea PSD a decis să sesizeze luni Curtea Constituțională cu privire la cele două proiecte privind legile justiției și transportul pentru elevi pe care și-a asumat răspunderea Guvernul, a anunțat vicepreședintele Gabriel Zetea.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE: ”În ceea ce privește asumarea răspunderii Guvernului pe legile justiției sau pe OUG 51, PSD a pregătit deja sesizări de neconstituționalitate către CCR, pentru că, dacă vorbim de legile justiției avem deja un referendum aprobat în România prin voința poporului român, care s-a exprimat foarte clar că nu își dorește modificări pe legile justiției prin OUG sau ordonanțe mascate. Vom seziza CCR, care sunt convins că ne va da dreptate și va opri această practică neconstituțională.Modificările pe care Guvernul și le dorește sunt deja în procedură parlamentară avansată de aprobare, iar documentele PSD vor fi depuse astăzi la CCR”, a spus Gabriel Zetea, după ședința PSD, citat de Mediafax.

Sesizările la Curtea Constituțională vor viza proiectul care modifică legile justiției și cel pentru abrogarea OUG 51 privind transporturile.

„Vom face sesizarea în Parlament, cea pe legile justiției și una în domeniul transporturilor. Nu vom face sesizări pe fond. În primul rând, vom face o sesizare pe formă. Luni vor fi depuse aceste sesizări. Luni de dimineață, la ora 10.00 noi avem un Birou Permanent Național, în care le vom aproba și vom discuta și pașii pe care îi avem de făcut, în cazul în care Guvernul Orban va continuă acest artificiu de a evita Parlamentul României. Și aici mă refer la OUG 114 și la Legea bugetului”, a afirmat Marcel Ciolacu, sâmbătă, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Alte teme de discuție la întrunirea PSD de luni vor fi legate de organizarea Congresului partidului care va avea loc pe 29 februarie.

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu anunța, la ultimul BPN al partidului, că a fost decisă o formulă de calcul a delegaților la Congres și o ședință viitoare la care să participe primarii de municipii și președinții de consilii județene.

El a mai spus că liderii social-democrați au luat în calcul dacă va fi un Congres ordinar sau extraordinar și că așteaptă punctul de vedere al juriștilor.

Ciolacu a declarat că nu exclude varianta de a candida pentru funcția de președinte al PSD la Congresul din februarie. Liderul interimar al PSD a adăugat că va discuta cu colegii din partid despre acest aspect.

De asemenea, Gabriela Firea a anunțat că nu ar exclude o candidatură pentru funcția de președinte executiv al PSD, la Congres.

Primarul general al Capitalei a mai precizat că va candida momentan pentru șefia PSD București și l-ar putea susține la conducerea PSD pe Marcel Ciolacu.