Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, la ceremonia de instalare a noului prefect al județului Cluj, Mircea Abrudean, că ar trebui ca bugetarii să se gândească dacă a crescut calitatea serviciilor publice oferite cetățenilor direct proporțional cu veniturile, transmite Mediafax.

Lucian BodeFoto: Agerpres

„Vă rog să continuați proiectele aflate în implementare de la care cetățenii așteaptă modernizarea Prefecturii, transparență, dialog, mediere și sprijin. Vă rog să corectați tot ceea ce nu funcționează în interesul cetățenilor, al companiilor. Credința și domnia legii să vă călăuzească în munca dumneavoastră, sunteți obligat să asigurați implementarea programului de guvernare în teritoriu. (...) În ultima perioadă, salariile bugetarilor au crescut, să vă gândiți, să ne gândim cu toții, în fiecare minut al activității noastre, dacă, oarecum, calitatea serviciilor publice oferite cetățenilor a crescut direct proporțional cu veniturile. Mi-aș dori ca acolo unde salariile s-au triplat, să se tripleze și gradul de satisfacție la cei pe care îi servim”, a spus Bode.

Acesta i-a cerut noului prefect să fie partener cu cei care plătesc salariile bugetarilor, precizând că a apus vremea instituțiilor care aveau planuri de control, fiind nevoie de audit preventiv, care să sprijine cetățenii și companiile, nu să găsească defecte în activitatea acestora.

„Poate unii nu sunt confortabili cu aceste politici, cei care nu sunt confortabili cu implementarea politicilor publice ale Guvernului Orban să facă un pas lateral”, a subliniat ministrul Transporturilor.

Noul prefect de Cluj, Mircea Abrudean, a declarat la rândul său că dorește ca Prefectura Cluj să fie un model de transparență și eficiență, să devină un partener mai activ al administrațiilor locale și să aibă un rol mai accentuat în ceea ce privește susținerea proiectelor de dezvoltare ale comunităților locale, în special a celor cu finanțare europeană.

La ceremonia de instalare a prefectului de Cluj au mai participat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, parlamentari, primari, șefi de servicii deconcentrate.