Primarul general Gabriela Firea precizează este nevoie ca premierul Ludovic Orban să îi aprobe alocarea de fonduri deoarece nu pot fi tăiate bugetele pentru diferite programe ale municipalității, subliniind că va fi o rectificarea bugetară săptămâna viitoare, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Răspunsul a fost total neprofesionist, totalmente politic, și anume premierul a afirmat că nu sunt bani pentru că aceștia s-ar fi dus la nababi la companiile municipale. Fapt neadevărat. Îmi pare rău că domnul prim minsitru se informează din anumite titluri de pe Facebook. (...) I-am solicitat în repetate rânduri să mă invite la Guvern să avem o discuție cu audiență, așa cum este normal”, a declarat Gabriela Firea la Digi24.

Primarul Capitalei anunță, din nou, că va face plângere penală pentru abuz în serviciu. De asemenea, pentru finalul anului, pentru a putea achita toate plățile necesare, Firea a anunțat că la ședința de Consiliu General de săptămâna viitoare vor fi tăiate fonduri.

„E dificil să spun în acest moment, avem rectificare bugetară negativă. De unde nu pot tăia sub nicio formă - fac apel la domnul prim-ministru - de la spitale, de la termoficare, de la transportul public în comun, nu putem să tăiem toate stimulentele financiare pentru persoanele cu dizabilități, pentru familiile care nu reușesc să aibă copii pe cale naturală. (...) Sunt plăți urgente de făcut și îmi pare foarte rău că se politizează un subiect care trebuie să fie eminamente tehnic. Banii bucureștenilor și banii țării nu sunt propriile buzunare ale politicienilor care se află vremelnic la guvernare”, a mai spus Firea.

Ludovic Orban a anunțat, vineri, că Executivul nu va accepta cererea Primăriei Capitalei prin care solicită 677 de milioane de lei din fondul de rezervă, având în vedere că municipalitatea a primit deja 100 de milioane de lei. Premierul a precizat că este o „neobrăzare” ceea ce vrea Gabriela Firea.