Ludovic Orban a declarat că nu dorește să comenteze acuzațiile lui Eugen Teodorovici, potrivit cărora Guvernul ar urma să ia măsuri de austeritate. Premierul l-a catalogat pe social-democrat drept „un caraghios care și-a bătut joc de finanțele publice”, transmite Mediafax.

Ludovic Orban, în ParlamentFoto: AGERPRES

„Eu nu comentez prostiile pe care le spune un caraghios care și-a bătut joc de finanțele publice în ultimii ani. Toate măsurile luate de Guvern în condiții dificile și într-un timp extrem de scurt au fost obligatorii. Noi a trebuit să ținem cont de toate hotărârile judecătorești care afectează bugetul și trebuiau onorate. Toate măsurile luate de PNL au fost măsurile pe care PSD nu le-a luat. Ce am greșit?”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat cum comentează măsurile de austeritate pe care Eugen Teodorovici a acuzat că le va lua Guvernul.

Eugen Teodorovici a declarat, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD, că Executivul nu are în vedere majorarea pensiilor și salariilor, în contextul în care nu sunt prevăzute creșteri în bugetele pe următorii trei ani în acest scop.