Noul prefect al judeţului, Todor Iulian-Constantin, numit în şedinţa de vineri a Guvernului, va fi instalat în funcţie săptămâna viitoare, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP) Covasna, senatorul Gheorghe Baciu.

Judetul CovasnaFoto: Wikimedia Commons

Potrivit acestuia, Todor Iulian-Constantin are 59 de ani şi este specialist în finanţe.

"A fost şef al Administraţiei Financiare de la Întorsura Buzăului, iar în ultima perioadă a lucrat la Finanţele Publice din Sfântu Gheorghe, ca şef Serviciu Trezorerie. Este un om conştiincios, cu experienţă, respectat, fără vicii, fără probleme de integritate. Sunt sigur că îşi va onora cu cinste şi fără probleme mandatul. (...) Cred că săptămâna viitoare va fi instalat în funcţie", a spus Gheorghe Baciu.

Todor Iulian-Constantin, care a fost nominalizat de PMP Covasna pentru această funcţie, l-a înlocuit pe fostul prefect, Sebastian Cucu.

Guvernul a decis în ședința de marți schimbarea din funcție a 28 de prefecți și 11 subprefecți, inclusiv prefectul municipiului București. De asemenea, au fost numiți 13 prefecți și 2 subprefecți. Prefecții din alte cinci județe au fost schimbați la sfârșitul lunii noiembrie.