PSD va contesta la Curtea Constituțională două legi pe care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament. Este vorba de actele normative privind prorogarea termenului privind intrarea în magistratură și transportul elevilor.

Judecătorii de la Curtea ConstituționalăFoto: AGERPRES

„Legile sunt într-o formă înaintată în dezbatere în Parlament. Nu înțeleg de ce s-a venit cu asumare. Considerăm că există un conflict constituțional atâta vreme cât sunt în dezbatere”, a declarat șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Camera Deputaților și Senatul s-au reunit joi, pentru cele trei proiecte pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea - modificarea legilor Justiției, abrogarea OUG 51 privind decontarea transportului pentru elevi și legea plafoanelor bugetare. Pentru fiecare proiect a avut loc câte o ședință a Parlamentului.

Premierul Ludovic Orban a făcut apel la parlamentari, în plenul reunit, să nu mai adopte alte legi care implică resurse financiare suplimentare, el spunând că "suntem într-o situație extrem de dificilă" și că bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio cheltuială în plus.