Marcel Ciolacu a anunțat că PSD nu exclude varianta depunerii unei moțiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului PNL până la finalul anului, dar nu acest lucru este prioritatea PSD în acest moment. Președintele interimar al PSD a adăugat că așteaptă să vadă pe ce legi își va asuma răspunderea premierul Ludovic Orban.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Era clar că vom intra într-o perioadă de restructurare a partidului. PSD a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor, domnului Cîțu. Nu excludem depunerea unei moțiuni de cenzură până la finele anului, dar nu aceasta este prioritatea PSD pentru acest moment. Timpul este scurt pentru PSD pâmă la alegerile locale. Prioritatea numărul 1 este de a organiza congresul si de a ne pregăti pentru alegeri. O să depunem moțiune de cenzură. Vrem să vedem cu ce vine pe asumare. Noi ne-am luat porția, am plătit electoral pentru că nu am avut capacitatea să fim suficient de eficienți și transparenți în modificarea legilor justiției”, a spus liderul PSD la Antena 3, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă PSD va depune moțiune de cenzură dacă Guvernul își va asuma răspunderea pe legile justiției, Marcel Ciolacu a răspuns: „Să vedem cum vor depune legile. Poate să fie legi separate sau sistem guvernamental numit „trenuleț”. Faci cap de pot o lege populară și în spatele ei altele”.

Liderul interimar al PSD anunță că formațiunea va depune moțiune de cenzură și dacă Guvernul Orban își va asuma răspunderea pentru alegerile primarilor în două tururi.

„Dacă vor depune o lege de asumare pentru alegerile primarilor în două tururi categoric PSD va depune o moțiune de cenzură. Văd că și UDMR susține. Sperăm să putem propune și un alt guvern. Să sperăm că președintele va respecta Constituția, după ce ia mandatul în 22 decembrie. Nouă ne-a respectat-o. A numit trei premieri. Mă bazez pe faptul că până acum a respectat, în ceea ce privește majoritățile, președintele a respectat jocul democratic și constituțional”, a subliniat Ciolacu.