Marcel Ciolacu a declarat, duminică, că nu este de acord cu desființarea Secției Speciale, pentru că au existat ”protocoale total ilegale”, iar ”abuzurile au fost recunoscute inclusiv de la Comisia de la Veneția”. Ciolacu pare că și-a schimbat opinia la nicio săptămână după ce a spus că în cazul în care CSM și asociațiile din justiției vor ca această secție să fie desființată, atunci PSD va vota în consecință.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Cum vor desființa Secția Specială? Trăim într-o țară democratică, există niște reguli democratice. Am văzut cu toții cum a funcționat România fără secția specială... Au fost niște abuzuri recunoscute inclusiv de Comisia de la Veneția. Nu sunt de acord cu desființarea, dar nu cred că eu sau PSD contăm foarte mult în privința votului pe care urmează să îl dea”, a declarat Ciolacu duminică seară la Antena 3.

Președintele Camerei Deputaților a spus săptămâna aceasta că

dacă asociațiile din Justiție și CSM vor vrea ca această secție să fie desființată, PSD va vota în consecință.

„Întâi aş vrea să văd foarte clar de la CSM, de la judecători, de la procurori ce părere au. Dacă opinia asociaţiilor din Justiţie va fi ca această secţie să fie desfiinţată, presupun că şi PSD va vota în consecinţă”, a afirmat Marcel Ciolacu, chestionat dacă există o schimbare a opiniei în PSD privind SIIJ.