Nicușor Dan a declarat, sâmbătă, în contextul în care va fi cel mai probabil desemnat drept candidat la Primăria Capitalei din partea USR, că propune o campanie electorală preliminară pentru Primăria București, dezbateri între candidați și sondaje de opinie care să indice candidatul cu cele mai mari șanse de a o învinge pe Gabrielei Firea. Acesta a mai propus un acord politic între partidele de opoziție.

Nicusor DanFoto: Captura video

”Sunt foarte optimist de rezultatul Conferinței municipale de azi”, și-a început Nicușor Dan conferința în contextul în care USR este așteptat să anunțe candidatul formațiunii la alegerile Primăriei Capitalei.

”Bucureștenii, o spun sondajele, sunt conștienți că este nevoie de o schimbare, că este nevoie de o conlucrare a forțelor de opoziție. Pentru că de azi în șase luni vom avea alegeri locale propun forțelor de opoziție un calendar pentru ca dezideratul bucureștenilor să fie realizat. Propun o campanie electorală preliminară până la jumătatea lunii februarie care să se încheie cu dezbateri publice al candidaților partidelor, pentru ca bucureștenii să vadă cine are programul cel mai bun. Propun sondaj opinie cu o casă agreată de forțele de opoziție în a doua jumătate a lunii februarie, iar candidatul cu cele mai bune șanse să o bată pe Firea să fie susținut de ceilalți. Insist pentru sondajele de opinie pentru că sunt un instrument științific care ne spun ce vor Bucureștenii”, a spus Nicușor Dan.

De asemenea acesta propune și un acord politic între forțele de opoziție.

”Propun de asemenea pentru luna martie o colaborare a forțelor de opoziție pentru elaborarea unui program de guvernare atât la nivelul Primăriei Generale cât și la nivelul sectoarelor și un acord politic pe program și pe echipele care să realizeze acest program la nivelul Bucureștiului", a mai spus acesta.

Acesta a spus că au existat discuții și cu USR și cu PNL cu privire la un candidat comun, dar a dat de înțeles că nu există niciun răspuns clar din partea liberalilor în acest moment. De asemenea, el a admis însă că a avut discuţii "mai puţin" cu PLUS.

Nicușor Dan a mai spus că Bucureștiul este într-o situație disperată din cauza falimentului RADET și a datoriilor societății de transport din București.

”Bucureștiul este într-o situație disperată, societatea de încălzire centralizată în faliment, societatea de transport și-a pus ca garanție sediul și parte din mijloacele de transport pentru datoriile pe care le are. Avem un mare risc de capacitate de plată. Avem cartiere fără apă caldă, avem aceeași problemă a traficului, în plus un infrigement pe calitatea aerului. Bucureștiul poate fi un oraș curat, verde, prietenos cu copiii, al îmbătrânirii decente, care să conteze pe harta globală”, a subliniat Dan.