Guvernul a suplimentat, vineri, bugetul Ministerului Muncii cu 112 milioane lei, bani care vor fi folosiți pentru asistență socială și ajutoare de încălzire, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului Ionel Dancă, conform Mediafax. "Un alt proiect de hotărâre de guvern adoptat în şedinţa de astăzi (vineri - n.r.) a vizat suplimentarea bugetului Ministerului Muncii în vederea asigurării sumelor necesare pentru plata unor ajutoare sociale şi a ajutoarelor de încălzire.

Ionel DancaFoto: Guvern

Bugetul a fost suplimentat cu 112 milioane de lei, din care 67 de milioane de lei pentru asistenţă socială şi 26 de milioane de lei pentru ajutoare de încălzire", a declarat Ionel Dancă, la finalul ședinței Executivului. Acesta a adăugat că Guvernul anterior nu a alocat aceste sume, iar acum circa 123.000 de beneficiar riscă să nu mai aibă ajutori de încălzire în sezonul rece.

"Este absolut regretabil că guvernarea precedentă, deşi există o lege extrem de clară în privinţa ajutorului pentru încălzire, nu a cuprins această alocare bugetară nici in legea bugetului de stat, la inceputul anului 2019, nici la rectificarea din vară, iar în acest moment aproximativ 123.

000 de beneficiari riscă să rămână fără ajutor de încălzire în plină iarnă. Prin urmare, această suplimentare la Ministerul Muncii a fost făcută din fondul de rezervă", a conchis Dancă.