​Secretarul general al PSD, senatorul de Olt Paul Stănescu, a declarat joi, că vrea ca noua conducere a PSD, la nivel național, să fie aleasă după exemplul Bisericii Catolice, așa cum este ales Papa.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Eu le-am spus colegilor mei, eu mi-aş dori ca la conducerea PSD, la nivel naţional, să luăm exemplul bisericii catolice, deşi eu sunt ortodox, aşa cum aleg ei papa. Să ne strângem toţi, să stăm de vorbă, nu ştiu, o zi, două, trei, şapte, nu ştiu, când a ieşit fumul alb să spunem: asta e conducerea organizaţiei”, a spus Stănescu, la Slatina, potrivit Agerpres.

El a explicat că în CEx s-a decis organizarea unui congres ordinar pe 29 februarie, la București, iar până atunci o să fie alegeri ”în fiecare organizație, în fiecare comună din această ţară.”

”Nimeni nu vrea un congres grandios, festivist, toată lumea vrea un congres simplu, transparent şi asta e un lucru bun pentru că social-democraţilor cred că aşa le stă bine”, a declarat secretarul general al PSD.

”Nu e o perioadă uşoară, cu multe frământâri, sunt foarte multe lucruri de făcut, au fost bulversate în această perioadă şi cu Liviu Dragnea, dar şi pe perioada doamnei Dăncilă, multe organizaţii în care s-au creat grupuri, grupuleţe, probabil că în perioada următoare vom merge împreună cu preşedintele interimar în majoritatea organizaţiilor, dacă nu chiar în toate şi sperăm ca să reuşim practic să repornim de jos în sus motoarele partidului. Noi asigurăm, practic, conducerea interimară a partidului în această perioadă şi după aceea, la Congres, se va decide care va fi noua conducere a PSD”, a adăugat Stănescu.