​PSD-iștii vorbesc despre datorii de 15 milioane de euro, însă doar în spatele ușilor închise. Public, șeful interimar al partidului, Marcel Ciolacu, susține că situația financiară a PSD este „foarte bună” și își va plăti datoriile. Întrebat care e valoarea acestora, el spune că n-a stat să „transforme lei în euro”, dar nu e „o sumă ascunsă”. „Nu știu această sumă și nu o am scrisă pe hârtie”, a precizat el, miercuri, la finalul CEx.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ciolacu a spus că„nu este nevoie de un audit financiar”.

„Situația partidului este foarte bună. Cuantumul îl veți vedea și dumneavoastră în momentul în care documentele se depun la AEP (Autoritatea Electorală Permanentă -n.r.) pentru recuperarea banilor. PSD își va plăti toate datoriile. Nu este o sumă ascunsă. Această sumă va fi depusă la AEP pentru a închide formalitățile”, a precizat el.

Întrebat dacă este vorba de 15 milioane de euro, Ciolacu a spus că nu crede și că nu a stat să „transforme lei în euro”. „Nu știu această sumă și nu o am scrisă pe hârtie", a adăugat el.

Întrebat cum își vor plăti social-democrații datoriile, președintele interimar PSD a replicat: "Prin cotizații. Nu sunt niște datorii fantastice de neacoperit de către PSD".

Dăncilă: Cred că nu este nimic care să ridice semne de întrebare

Viorica Dăncilă a declarat, după ședința CEx, că toate datoriile înregistrate de PSD pentru alegerile prezidențiale pot fi justificate cu documente și că nu este nimic care să ridice semne de întrebare. Ea a precizat că partidului a mai avut și în trecut datorii.

„Au fost datorii și înainte, sunt și acum, au fost și datorii care au fost preluate. Cred că se va face o inventariere a datoriilor și cred că nu este nimic care să ridice semne de întrebare. Nu am de unde să știu situația exactă, dar eu sunt convinsă că se va face justificarea tuturor cheltuielilor din această campanie cu toate documentele necesare", a declarat Viorica Dăncilă.

În Comitetul Executiv de miercuri au fost discuții despre datorii ale PSD în valoare de aproximativ 15 milioane de euro, au declarat surse politice, pentru Mediafax. Suma acumulată din luna iulie încoace include și cheltuieli făcute în campania pentru prezidențiale.