Ludovic Orban a confirmat faptul că în ultimul an a trăit cu un venit de 3.000 de lei pe lună, declarând că nu s-a "îmbogățit" din veniturile obținute din funcții publice. Premierul a precizat că este "un om foarte modest" care nu are "aplecare spre a trăi pe picior mare".

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

"Da. Asta e problema dumneavoastră? Declarația de avere spune totul despre cariera mea în viața publică, despre cinstea mea, despre faptul că niciodată nu am acceptat să obțin venituri care nu mi se cuvin. De-a lungul ultimilor 30 de ani, mai mult de jumătate am deținut funcții publice și din indemnizațiile pe care le primești din funcțiile publice nu te poți îmbogăți. Cel mult, poți să ai un trai decent. Sunt un om foarte modest. Nu am aplecare spre a trăi pe picior mare. La fel e și familia mea. Suntem niște oameni cât se poate de modești. Nu cred că asta e problema, ci cât de corect este un om. Nu trebuie să se înțeleagă că sunt cel mai sărac premier, ci cel mai cinstit și corect”, a declarat, miercuri seară, Ludovic Orban, întrebat dacă în ultimul an a trăit cu 3.000 de lei pe lună.

Ludovic Orban și-a publicat declarația de avere, pe site-ul Guvernului, la o lună de la preluarea mandatului. Potrivit documentului consultat, premierul deține o casă de vacanță, un autoturism fabricat în 2007. Șeful Executivului a încasat în ultimul an fiscal peste 37.000 de lei din servicii de consultanță tehnică.

Sursa: Mediafax