Raluca Turcan: Solicit tuturor partidelor care declară că educația este pe primul loc, în special USR, să susțină proiectul „România educată” al președintelui Iohannis
"Rezultatele PISA arată cel mai clar nevoia de a pune în practică proiectul „România educată”. Solicit tuturor partidelor care declară că educația este pe primul loc, in special USR, dar și parlamentarilor altor formațiuni politice, să susțină Proiectul Președintelui Klaus Iohannis – „România educată”! Dacă nu vom implementa cât mai repede Proiectul „România educată”, rezultatele se pot chiar înrăutăți la următoarea evaluare! Avem obligația să asigurăm fiecărui copil șansa la o educație de calitate în România! Am ajuns in aceasta situație fix pentru ca s-au făcut schimbări dupa ureche, heirupiste, generate doar in momente de rezultate dramatice la evaluări. Avem obligatia sa nu acționăm ca PSD care se raportează la educatie doar electoral. Am avut 10 miniștri ai educației in 5 ani, 64 de ordonanțe generate de urgente, fără a evalua efectele și fără a gândi ce se întâmpla in timp", a spus Turcan.

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
[Turcan, Raluca, ministreasa PNL (am zis ministreasa nu metresa, salutari lui "Draga Stolo", va rog!)]
=============
Rezultatele partiale ale proiectului "Romania Educata" al lui Klownus sunt deja publice, testul PISA 2019: numarul analfabetilor a crescut cu 6-14% de cand se ocupa Klownus de educatie.
Daca se mai ocupa 5 ani, estimez alte 15% de crestere "negativa"...incat simpla trecere a strazi va deveni o performanta intelectuala in Romanika.
Deci, hai sa haidem!
… sau ramanem la o bagare de picioare generalizata ca pana acum?
"Romania educata" e o prostie. Am vazut in ce consta. Iohannis dixit: "Noi trebuie să îi pregătim pentru meseriile secolului XXI, evident. Dar care sunt acestea? Dragii mei, dacă vă întreb, nu o să știți, și nu știe nimeni." Cu intrebari prostesti si raspunsuri penibile nu poti sa construiesti un sistem serios.
Desi ... cati dintre absolventii de facultate din Romania stiu cum si cand se "monteaza" o cratima? Si cati meseriasi din Romania de azi stiu cu adevarat cum se incarca un camion in conditii de siguranta si pentru incarcatura si pentru traficul in care urmeaza sa ajunga?
Ca exemplu ... in Romania un manipulant de marfa, este un "nimeni" ... nu are scoala, este salahor! Impinge paleti dintr-o parte in alta, incarca, descarca, (daca i-a facut seful rost de o autorizare ISCIR) cu stivuitorul, daca nu, cu manuta!
In Germania, un astfel de manipulant de marfa face 2-3 ani de scoala profesionala, si in paralel practica intr-o firma de profil, astfel incat dupa terminarea acestei scoli sa inteleaga ceea ce face. Sa inteleaga ce inseamna echilibrarea greutatii pe axe, ce inseamna produse si marfuri periculoase, etc.
Despre astfel de meserii e vorba! Iar in Romania... asta e 0.
In Romania toata lumea vrea la facultate pentru ca exista libertate (surpriza!) si pentru ca "manipulatii de marfa" sunt foarte, foarte prost platiti.
Nu cred ca rolul sistemului de invatamant este de a reorienta preferintele elevilor la fel cum nu este de a face anumite meserii mai atractive financiar.
Cu siguranta frustarile astea de mic patronas de butic enervat ca nu mai gaseste angajati pe salariul minim nu au nici o legatura cu "meseriile viitorului".
Si da, poate statul sa ofere oricate locuri de scolarizare super adaptate la piata muncii (si aici e si treaba sistemului de invatamant) dar daca nu exista cerere din partea "publicului" (adica al elevilor) este egal cu zero. Facultatile alea de doi bani, private nu au aparut si nu s-au dezvoltat intamplator.
Oricum meseriile viitorului sunt mai degraba orientate pe partea academica decat pe cea de "sculer-matriter". EU are chiar o tinta de absolventi de facultate. Sub care noi oricum ne pozitionam in pofida "inflatiei" de absolventi de facultate.
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/romania-cei-mai-putini-absolventi-de-studii-superioare-din-ue-713715
FUTU-TI MORTII MA-TII!!! MURITI!! MURITI!!! MURITI!!!!