Iritat că fostul ministru al Justiției din guvernul Dăncilă se laudă într-o scrisoare trimisă Comisiei de la Veneția, deputatul PNL Ovidiu Raetchi propune ca românii să informeze acest for despre părerea lor în ceea ce-l privește pe Tudorel Toader.

Ovidiu Raetchi si Mihai Voicu Foto: Facebook - Ovidiu Raetchi

„Am o propunere: haideți să îi arătăm lui Tudorel Toader și, pe de altă parte, să demonstrăm Comisiei de la Veneția ce credem despre mandatul pe care fostul “ievaluator” neobosit și-l laudă acum singur și să îi trimitem și noi mesaje domnului Gianni Buquicchio! Adresa e publică: venice@coe.int . După ce a urmat tacticos direcțiile trasate de Dragnea - de adaptare a legilor justiției la interesele actualului tinichigiu de la Rahova, domnul Tudorel Toader se teme azi că va fi revocat din Comisia de la Veneția și rescrie istoria ultimilor ani, pictându-se singur în reformist. Pierdut, probabil, în “dinamica legislativă plină de interese, competențe și controverse”, nu pare să își amintească rolul distructiv al "ievaluărilor" sale atat de partinice”, a scris Raetchi pe Facebook.

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a transmis o scrisoare deschisă Comisiei de la Veneția, invocând informații apărute în spațiul public potrivit cărora Guvernul intenționează să-l revoce din acest for. În scrisoarea care a fost publicată pe Facebook, Toader nu-și asumă niciuna dintre modificările controversate ale legilor privind sistemul judiciar, lăudându-se că a făcut totul să le oprească.