​Viorica Dăncilă, care și-a anunțat marți seara demisia din fruntea partidului social democrat ca urmare a celui mai slab rezultat înregistrat în alegerile prezidențiale, susține că PSD a crescut în mandatul său. Dăncilă mai spune că speră ca noua conducere să continue acest trend.

Viorica DăncilăFoto: Captura video

”Așa cum am spus întotdeauna, avem nevoie să ne asumăm trecutul, să știm să ne adaptăm vremurilor și să muncim pentru viitor. Din luna mai a acestui an, sub conducerea mea, Partidul Social Democrat a crescut. Nu deodată, nu complet, dar a mers înainte. Am speranța ca noua conducere să continue acest trend, ascultând în permanență pulsul societății și întorcându-se de fiecare dată la români”, a scris social-democrata pe Facebook.

Fostul lider precizează că va rămâne activă în politică, din poziția de președinte al organizației de femei pe care o va ocupa de acum înainte.

”Sunt milioane de voturi care mă responsabilizează și îmi dau energia pentru a continua să fac parte, în mod activ, din viața politică din România. (...) Am demisionat de la conducerea Partidului Social Democrat și cred că a fost un gest firesc, necesar, pentru a permite noii conduceri asumarea parcursului viitor al partidului și scorul de la alegerile care urmează”, a scris Dăncilă