Noul șef al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți că nu mai dorește excluderi din partid și a anunțat o „posibilă etapă a includerilor”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta a precizat că va discuta situația foștilor PSD-iști care au fost excluși din partid cu președinții organizațiilor din care au făcut parte. De asemenea, vor avea loc discuții și cu cei „care au plecat de bunăvoie”, a adăugat el.

Ciolacu nu a dorit să dea exemple concrete. Întrebat despre cazul lui Mihai Tudose, șeful PSD a afirmat că discută cu acesta, dar nu a fost informat despre vreo intenție de a reveni în rândurile social-democraților.

„Dacă există această intenție o să discutăm și cu liderul organizației de la Brăila”, a continuat Marcel Ciolacu.

Acesta a fost chestionat de ziariști dacă s-a luat în discuție o eventuală alianță cu partidul lui Victor Ponta, ProRomânia, dar a negat informația.

„Este o alternativă de comunicare cu ProRomânia la fel cum e o alternativă UDMR, PMP, grupul minorităților, sindicatele (...) PSD sub nicio formă nu trebuie să rămână izolat”, a precizat Ciolacu.

Discuțiile despre moțiune, după sărbători

Marcel Ciolacu nu a dorit să precizeze dacă și când va depune PSD o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ludovic Orban.

„Dl Orban să stea liniștit, încă nu sunt probleme ca dânsul să fie demis printr-o moțiune de cenzură. Discutăm după sărbători”, a răspuns el, întrebat de ziariști despre eventualitatea unei moțiuni.