„​Ar fi de dorit să se ajungă la alegeri anticipate, însă acum este încă prea devreme ca să ne exprimăm asupra unui termen”, spune președintele Klaus Iohannis.

Iohannis in Parlament Foto: Presidency.ro

Șeful statului afirmă că în partide au loc „reașezări” în acest moment, discuțiile urmând a fi reluate după lămurirea situației.

„Trebuie să avem un pic de răbdare până când lucrurile se reașază un pic. Voi relua discuțiile mele cu liderii politici și la final voi concluziona în ce măsură se pot realiza sau se pot realiza repede alegeri anticipate”, a declarat, marți, președintele.

Cât privește implicarea sa în constituirea unei noi majorități, anunțată chiar în seara alegerilor, Klaus Iohannis a precizat că aceasta se referă la momentul de după alegerile parlamentare.

„Ceea ce înțeleg eu printr-o largă majoritate este ce îmi doresc după alegerile parlamentare, când am speranțe mari într-o cu totul și cu totul altă majoritate, formată din forțele cu adevărat democratice, care atunci vor duce România pe o cu totul și cu totul altă orbită și politic vorbind, și din punctul de vedere al investițiilor, al sistemelor publice, toate lucrurile pe care le-am promis românilor în campania electorală și intenționez să mă țin de aceste promisiuni”, a mai spus președintele.