Președintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu a declarat luni, la Antena 3, că preluarea șefiei PSD pe o perioadă interimară de către Marcel Ciolacu poate fi descrisă ca "o lovitură de partid", scrie Mediafax. Social-democratul a explicat că acest lucru nu are aprobarea unei structuri decizionale și, astfel, încalcă statutul partidului.

Dumitru Buzatu, liderul PSD VasluiFoto: Agerpres

"Dacă a dat o lovitură, nu știu cum să o calific, o lovitură de partid, că nu e de stat lovitura aceasta. Cred că trebuie să ne calmăm cu toții. Întotdeauna în momentele neplăcute ale pierderii alegerilor într-un partid sunt frământări, e o situație de criză, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne pierdem rațiunea, să ne aruncăm tot felul de calități, de salvatori. Nu e nimeni la dispoziția celuilalt", a afirmat Dumitru Buzatu la Antena 3, întrebat dacă vede preluarea președinției interimare a PSD drept o "lovitură".

Liderul PSD Vaslui susține că decizia privind președintele social-democraților nu poate fi luată de Marcel Ciolacu în cadrul unor întâlniri restrânse, ci în structurile statutare ale partidului.

"Presupun că discut cu un om, pe care de altfel îl și cunosc, inteligent și am înțeles că e o glumă. Toate astea sunt niște lucruri confecționate, pentru că nu a avut loc nicio întâlnire statutară a structurii decizionale care să pună problema viitorului partidului, viitorului președintelui partidului care a candidat. Nu este o problemă, dar nu cred că în felul acesta se poate rezolva. Dacă cineva dorește să o rezolve în felul acesta, eu cred că el deja a încălcat niște reguli statutare, acelea de a discuta toate lucrurile acestea care ne privesc pe toți nu în întâlniri gen cinci, șase, șapte oameni, ci în structuri consacrate statutar ale PSD", a spus Buzatu.

De asemenea, acesta a precizat că a refuzat invitația de a participa la întâlnirea dintre președintele Camerei Deputaților și liderii organizațiilor județene.

Liderii PSD s-au reunit luni seară, într-o ședință informală, la Parlament pentru a discuta viitorul partidului. Întâlnirea are loc în contextul în care președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a avut o discuție cu Viorica Dăncilă și a convins-o pe aceasta să-și depună demisia din fruntea partidului, potrivit surselor HotNews.ro. Decizia urmează să fie anunțată la ședința Comitetului Executiv al PSD programată marți.