Dacian Cioloș a declarat duminică seară, la Digi 24, că susținătorii alianței USR-PLUS și ai lui Dan Barna au influențat în mod decisiv rezultatul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. El a adăugat că alegerile parlamentare anticipate ar trebui să devină un subiect serios pentru partide.

Dacian CiolosFoto: Captura Digi 24

„Mă bucur să văd, când ne uităm la procentul participării la vot, faptul că susținătorii alianței USR-PLUS și ai lui Dan Barna din primul tur au participat în mare parte la acest tur doi și au influențat în mod decisiv rezultatul”, a spus Dacian Cioloș, potrivit Mediafax.

Liderul PLUS a susținut că alegerile anticipate parlamentare ar trebui să devină un subiect serios discutat între partide, deoarece rezultatul alegerilor prezidențiale arată că majoritatea actuală parlamentară nu mai corespunde cu dorința cetățenilor.

„În Europa și în lume românii arată că rămân profund atașați valorilor europene și ăsta e un semn bun. Ne arată că forțele politice care vor modernizare în România au lumină verde să facă lucrul acesta, dar cu siguranță în lunile următoare vor fi de luat niște decizii politice în acest sens. Cred că iese clar în evidență acum, și după alegerile prezidențiale, care se alătură celor europarlamentare și care arată că majoritatea actuală din Parlament, structura actuală nu mai corespunde deloc cu așteptările populației. Alegerile anticipate ar trebui să devină un subiect foarte serios de discutat între partidele parlamentare. Alegerile locale trebuiesc totodată pregătite”, a subliniat Cioloș.

Potrivit datelor provizorii, Klaus Iohannis a câștigat detașat alegerile prezidențiale (cu peste 65% din voturi) în fața candidatei PSD Viorica Dăncilă.