Ce nu s-a văzut la TV: Klaus Iohannis și invitații săi. Marea dezbatere/conferință

de Florin Barbuta     HotNews.ro
Miercuri, 20 noiembrie 2019, 1:31 Actualitate | Politic


Dezbatere Klaus Iohannis
Foto: Hotnews
​​Indiferent cum e privită, dezbaterea e puțin anormală. Practic doi candidați se duelau în locații diferite ca atunci când eram în școală și ne jucam "avioane". Pentru cine nu știe, pe caietele de matematica "luptam" unul contra altuia, încercând sa ne dam seama unde și-a desenat adversarul avioanele, pe o grilă în stilul tablei de șah. Pe scurt, ce s-a văzut la "așteptata dezbatere" a președintelui se poate rezuma astfel: moderatorul Iohannis, aplauze ca la teatru, pierderea timpului pe telefoane, câteva poze, iar afară vreo 4 protestatari ce au dispărut după pauză, plus o discuție a lui Orban cu unul dintre ei. Dezbatere... e mult spus. Poate fi numită drept o discuție cu invitații săi.


Să o luăm în ordine. Am sosit la Biblioteca Centrală Universitară cu circa o oră înainte de începere, să vad ce lume vine, ce se discută „pe la colțuri”. Presa era deja în fața clădirii, la intrarea principală, iar câțiva colegi deja așteptau înăuntru.

Doi paznici vorbesc despre ce locuri de muncă au schimbat în ultima perioadă, apoi au trecut la chestiuni ceva mai personale, ca nu vorbește unul dintre ei cu o anume Cristina, că nu-i place anturajul etc. Nimic despre dezbatere.

Un grup de persoane pe la 50 de ani mai așteaptă pe cineva pentru a intra. Aceasta a sosit, e întrebată dacă vrea o țigară, menționând că își imaginează faptul că n-a mai fumat de mult. Au urmat apoi discuții despre nicotină.

Rareș Bogdan se plimba zâmbind prin fața Bibliotecii și dădea mâna din când în când cu câte un jurnalist pe care îl cunoaștea.

O dată la câteva minute, pentru că stau la semafor, mai trec turiști străini și se miră de camerele de filmat, ba chiar mai au câte un comentariu râzând (în engleză): Ce-i aici? Crezi că ne-au filmat?

La intrare fiecare este verificat dacă se află pe listă. Ni se da programul prezidențial în format hârtie, ca o broșură. Lumea nu-l deschide, pesemne că l-a citit, ori nu interesează. Pe partea stângă a holului era un panou imens cu afișul electoral al candidatului Iohannis, iar în spatele acestuia un domn de la ISU butona smartphone-ul.

De cum am intrat am observat sunetul, ca un zumzet de albine, având în vedere că multă lume vorbea în același timp. Pe acest fond, undeva după ora 18:30 încep să intre premierul Ludovic Orban, împreună cu Raluca Turcan, apoi s-a alăturat și Rareș Bogdan. Păreau că fac un fel de „Comitet de întâmpinare”. Nu a fost așa, până la urmă.

Cum la intrare se oferea cafea și apă, unul dintre ei încerca o glumă cu doamnele care aveau grijă să „prepare” cafeaua la aparat: "Apa e din partea casei?"
Doamnele au râs, din politețe probabil, apoi ei s-au îndreptat mai spre sală.
O doamna recunoaște un prieten cu un aparat foto și îl roagă pisicește: Fă-mi și mie o poză. După 5-6 secunde în care el nu a avut nicio reacție, tot ea îi zice: Am glumit! Deși se sprijinea într-un anumit fel „de poza”, lângă un stâlp interior. El se pregătește să-și seteze aparatul, dar ea, arătând că se simte inconfortabil de situația creată, a insistat că a glumit. Deci, nicio poză.

Între timp intră un grup măricel de studenți. Alții erau deja înăuntru de când am sosit.

Pe hol, o reporteriță face live cu telefonul. Pentru că începuse de ceva vreme dezbaterea Vioricăi Dăncilă, câteva persoane urmăreau ce declarații face, ba cu căștile în urechi, ba cu difuzorul direct pe ureche.

Tot pe hol, o doamnă era nemulțumiță lângă cine a fost așezată și îi povestește unei prietene, ca ar fi lângă Florina în loc de Alexandra.

La câțiva metri depărtare, dau de prima discuție mai serioasă. Două doamne, elegante, vorbesc despre democrație. Una îi spune celeilalte: Degradarea discursului democratic, asta ma deranjează. A intervenit un domn în vârstă care a schimbat subiectul: despre parcare etc.

Așteptata apariție a lui Iohannis – moderatorul propriei dezbateri

Mare parte din sală îl aștepta pe Klaus Iohannis. Cei nerăbdători păreau tinerii. A venit prin intrarea laterală. Din acest motiv, toți au așteptat în sală.

În partea dreaptă a sălii, liderii PNL fac live-uri pe rețelele de socializare. Cel care se face remarcat este Rareș Bogdan. Cred că găsiți și acum pe Facebook transmisiunea sa cu telefonul.

Unii dintre invitați își pozează ecusoanele pe care le-au primit la intrare.

Pe scena îngustă și-au ocupat scaunele cei 9 care au fost selectați să pună întrebări. În final se face 19:00, apoi 19:01 și din partea dreaptă a sălii intră candidatul Iohannis.

Lumea s-a ridicat în picioare și nu s-a așezat până nu le-a zis Iohannis.

E liniștit pe scena. Știe ca nu are un adversar. Este doar o, să spunem, etalare publică a posturii și capacității sale de a arăta rezistență la factori externi cunoscuți. Asta pentru că totul a fost calculat, de cei care s-au ocupat de organizare, până la cel mai mic detaliu.

A început cu un scurt discurs, iar în prima parte Leonard Orban și Rareș Bogdan se holbau la telefoane.

Pe tot parcursul dezbaterii, Iohannis s-a comportat ca un moderator. El spunea regulile, el a decis când trebuie făcută pauză etc.

Nu a părut a fi pus în dificultate de întrebări, deși în vreo două rânduri a făcut ceea ce face în general când e ușor surprins și nu are un răspuns pregătit: schițează un zâmbet și oferă un răspuns în mare parte evaziv. Ar fi, ceea ce numesc americanii „Old China Hand”, adică știe să răspundă la întrebări, pentru că a mai trecut prin unele asemănătoare.

Tot în timpul dezbaterii, mulți probabil se plictiseau, așa că i-am văzut când pe whatsapp, când pe facebook, când de site-urile de știri pentru a vedea ce s-a scris de la evenimentul la care sunt prezenți, ori ce spune Dăncilă la dezbaterea paralelă.

Studenții, în schimb, mai deschideau telefonul dar pe furiș. Pe ei i-am văzut ceva mai rar holbându-se în ecrane.

După circa o oră, așa cum am spus mai sus, Iohannis a anunțat că va fi o pauză.

Câțiva protestari afară – Orban discută cu unul

Fiind anunțată pauză, mulți au vrut să iasă pentru a fuma o țigară și a sorbi o cafea. Acolo se aude țipând o doamnă: "Poporul sărăcește, voi furați. Rușine, rușine, rușine să vă fie". Mai e unul care spune diferite lucruri pe aceeași idee. Uneori râde chiar el de ceea ce zice.

În acest timp, Ludovic Orban fuma o țigară și servea o cafea într-un pahar de carton, stând la discuții cu Mihaela Miroiu, profesoară la SNSPA.

Destul de aproape de ei se afla un protestatar care are agățate la gât și la picioare două pancarte pe care scria: „Evenimentul zilei! Iohanni$ și aplaudacii! E musai, pentru o țară normală, un președinte normal! Nu un scandalagiu în serie!”

Se apropie de Orban un alt domn, tot protestatar, în vârstă, cu o foaie de hârtie pe care scria un mesaj în germană, iar mai jos: „Guvernul meu!!! Curată democrație.”

Protestatarul: - N-am învățat nimic din istorie, domnule Orban”

Orban: Da, n-ați învățat că veniți acum la o manifestare care e cât se poate de democratică, de normală cu astfel de mesaje.

Protestatarul: Știu, unii mai trec și pe la bibliotecă. Sunt în trecere, sunt în trecere. Dacă nu învățăm nimic din istorie, ajungem mai rău decât în perioada...

Orban: Cum să ajungem? Mai rău decât ne-a adus PSD-ul se putea? Făcute praf toate sistemele publice, alungați investitorii, stricate relațiile cu toți partenerii noștri strategici? Dumneavoastră veniți să-mi arătați bucata asta de hârtie?

Protestatarul: Până acum ați făcut ceva pentru România?

Orban: O mulțime de lucruri. DN1, lărgirea la 6 benzi pe care o vedeți e făcută în mandatul meu de ministru al transporturilor, că să nu vă zic de alte lucruri: restituirea de proprietăți la Primăria Capitalei pentru toți cetățenii... Veniți așa și fluturați.

Protestatarul: Propaganda e mai puternică decât realitatea.

Orban, înainte să intre în clădire: Realitatea o vedeți dacă vreți să o vedeți, cu ochiul liber.

Protestatarul răspunde: Realitatea dumneavoastră, nu a noastră.

Discuții între studenți pe stradă: "Jurnaliștii, aleși pe sprânceană, ha ha ha"

După episodul acesta, cu Orban și protestatarul, a urmat partea a doua a dezbaterii. Același ritm, aveți live textul făcut de colegii mei. Din când în când, studenții aplaudă ca la teatru când mai zice Iohannis câte ceva.

Li s-a dat ocazia unor studenți să pună câteva întrebări etc., iar majoritatea au fost legate de educație. Răspunsurile... ușor de anticipat.

La plecare, în hol, câteva persoane vor să-și facă poze lângă panoul cu Iohannis.

Afară, studenții discută între ei. Unul spune: Nici nu ma gândeam ca va cere întrebări. Și nu m-am pregătit înainte.

Ceilalți îi dau dreptate. Pare că și-ar fi dorit să se pregătească și să pună câteva întrebări pertinente.

Unul, care nu a participat la dezbatere, se interesa la unul și altul cum au reușit sa intre la eveniment, pe ce criterii au fost aleși etc.

Doi băieți discută aproape de intrarea principală:


- La unele întrebări nici nu ar fi trebuit să răspundă.

Celălalt îi zice râzând: - Aleși „pe sprânceană” jurnaliștii, ha ha ha.


În loc de concluzie:

S-a văzut pe tot parcursul dezbaterii că el, Iohannis, consideră campania „zero-sum game”, adică câștigătorul și învinsul sunt clar departajați, respectiv că victoria sa este incontestabilă (termenul este explicat în cartea lui Ron Sturgeon – Green Weenies & Due Diligence – Jargon de afaceri american).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

57410 vizualizari

 • +9 (35 voturi)    
  super slaba prestatia (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 5:31)

  Coco Whistle [utilizator]

  ma inspaiminta faptul ca acei studenti vin nu numai nepregatiti dar exprimarea e una de clasa a 2. nu e vina lor, mai puneti mina pe o carte, urmariti dezbaterile din alte tari unde intrebarile sint f clare, f iscusite si unde candidatul nu scapa asa usor ca cel de la noi. e groaznic sa vad cit de mult a decazut romania cu un presedinte care mimeaza democratia si un contacandidat analfabet si redus in capacitate. mi-e mila de romania, de ursul omorit, de copiii care se culta infometati, murdari si cu viitor sumbru. implicati-va romani, promovati pe cei mai intelepti, faceti pasul in spate voi cei fara viziune.
  • +6 (38 voturi)    
   Votez impotriva lui Dancila! (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 9:50)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   Il votez pe Iohannis pentru ca nu avem alta solutie. S-a dorit o finala PSD-PNL.
   • +1 (33 voturi)    
    Bravo (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 10:38)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Felicitari.
    Vrei si o ciocolatica?
    • -1 (11 voturi)    
     Iresponsabilitatea indolentei orientate (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 14:43)

     contributor.bis [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     Situatia, daca nu ai sesizat, este mult prea serioasa pentru a (ne) permite aceste "glumite" PSD-iste pline de iresponsabilitate, dispret si, pîna la urma, de lipsa de educatie civica si politica.
     Nu stii la ce fac referinta, dar poate ca altii vor fi mai responsabili si mai sensibili la viitorul lor din România.
     • 0 (2 voturi)    
      N-am idee de ce ai luat atatea minusuri. (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 19:43)

      Luk [utilizator] i-a raspuns lui contributor.bis

      N-am inteles nici "gluma" cu "ciocolatica". Probabil ca nu-i nimic de inteles. Ai dreptate, situatia e mult prea serioasa. De 30 de ani ne tot trece glontul pe langa ureche si pistolul e tot in mana FSN/PSD. Din punctul asta de vedere Iohannnis chiar are dreptate: PSD trebuie scos din priza prin vot, ne-a otravit destul viata.
   • 0 (34 voturi)    
    Dezbatere lui iohannis un circ (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 12:08)

    Theros [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Circul organizat de Iohannis la BCU s-a rezumat in sublinerea faptului ca el nu are nimic cu membrii și simpatizanții PSD, că el are ce are cu partidul PSD. Să-l anunțe cineva că un partid nu există fără membrii și simpatizanți!”.

    Reacția aparține cunoscutei internaute din Munchen Monica Krueger și face referire la un aspect extrem de dureros pentru Germania: nazismul și abordările publice ale acestui fenomen odios.”Când Iohannis spune, cu un discurs nazist, că vrea ca PSD să dispară, oricât ar încerca să o întoarcă, nu înseamnă nimic altceva decât ce a spus - membrii și simpatizanții de stânga trebuie să dispară!”, explică Monica Krueger.

    Internauta stabilită la Munchen spune clar: ”Aceeași abordare a avut-o Hitler la adresa social-democraților, a sindicaliștilor, a evreilor și a comuniștilor din Germania! Istoria stă mărturie!”.

    ”Chiar am ajuns să toleram discursurile naziste în țara asta?!”, întreabă revoltată Monica Krueger, continuând ”Am ajuns atât de jos ca popor să privim cu admirație spre asemenea individ?!”

    PSD-ul cu bune și rele a fost votat de 46% dintre români – ”acești români nu există pentru Iohannis!”, constată Krueger după conferința lui Iohannis.

    Monica Krueger face un rechizitoriu al lui Iohannis, bazat pe date certe, oficiale, sau aprecieri ale instituțiilor internaționale:
    Iohannis – iese din tăcere dar surprinde total negativ!

    - ”Un președinte incapabil să laude realizările palpabile ale unui guvern al României generat de o majoritate parlamentară, aleasă de o majoritate a poporului – cum se poate intitula acest impostor "preşedintele tuturor românilor"?”

    - ”Un ipochimen, cocoțat în fruntea statului roman, care este incapabil să se bucure că românii o duc ceva mai bine!”

    - ”Un individ jenant, incapabil să se bucure că marile instituții internaționale laudă România pentru creșterea economică, sustenabilă, timp de 3 ani consecutivi!”

    - ”Un arogant care este incapabil să se bucure că România a avut un succes lăudat de toata lumea cân
    • +2 (10 voturi)    
     Theros, tara haosului eroic (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 14:37)

     contributor.bis [utilizator] i-a raspuns lui Theros

     Voi considera doar o singura afirmatie. Este destul pentru a demonta o manipulare puerila.
     "PSD-ul cu bune și rele a fost votat de 46% dintre români – ”acești români nu există pentru Iohannis!".
     Nu stiu cine este aceasta Monica Krueger si nici care sînt scrierile acestei "cunoscutei internaute din Munchen" [ca si cum ar fi un personaj din...Theros ;-) ]
     Stiu doar ca "zicerile" lu' Monica au fost preluate din faimosul jurnal "democrat" numit...Sputnik, ca sa va fie clar cine va vorbeste !
     Dar cînd repeti discursul oficial al PSD-ului, si, conform Manualului Manipularorului Amator, cu interpretarile tendentioase de rigoare, e normal sa ma întreb de ce "cunoscuta internauta din Munchen" sustine ca PSD-ul a fost votat de "46% dintre români" cînd, în realitate este vorba despre 46% din românii PREZENTI la vot.
     Iata de ce TREBUIE SA VOTAM, oameni buni daca nu vreti sa aveti un viitor vîndut deja cleptocratiei pasalîcului teleormanean.
     IESITI LA VOT SI NU VA LASATI TELEGHIDATI DE ORICE TROLL PSDist.
     A propos : stiti ce înseamna Theros ? Interesati-va. Este plin de învataminte si o lectie de cum NU trebuie sa ne luam dupa fenta postacilor de orice fel (macar "ăsta" - ca sa vorbesc ca Dancila - este mai original !) dar ghidat tot de SPUTNIK si fanii sai PSDisti
     PSD-ul trebie sa dispara. Si el "ca si" partid si manipuilatorii sai, aceiasi care distrug România de peste 70 de ani.
     "Membrii si simpatizantii" PSD-ului, sînt de fapt, ori niste ignoranti plini de fricile saraciei needucate, fie niste "oportunisti cu pensii grase si avantajele colaterale ce vin "la pachet" cu sustinerea ditrugerii viitorului nostru comun.
     IESITI LA VOT !
     Iohannis o fi el "raul ce mai mic", dar este singura noastra sansa si speranta de mai bine în viitorul imediat.
    • +1 (1 vot)    
     Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 19:04)

     [anonim] i-a raspuns lui Theros

     • +1 (1 vot)    
      Pai Ceasca (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 19:45)

      Luk [utilizator] i-a raspuns lui

      tocmai promitea o "crestere economica" inainte sa-l ia astia pe sus :))
     • 0 (0 voturi)    
      un troll... (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 21:58)

      contributor.bis [utilizator] i-a raspuns lui

      Articolul este luat din Sputnik
   • +2 (26 voturi)    
    Dezbaaterea lui iohannis un circ ieftin. (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 12:20)

    Theros [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Circul organizat de Iohannis la BCU s-a rezumat in sublinerea faptului ca el nu are nimic cu membrii și simpatizanții PSD, că el are ce are cu partidul PSD. Să-l anunțe cineva că un partid nu există fără membrii și simpatizanți!”.

    Reacția aparține cunoscutei internaute din Munchen Monica Krueger și face referire la un aspect extrem de dureros pentru Germania: nazismul și abordările publice ale acestui fenomen odios.”Când Iohannis spune, cu un discurs nazist, că vrea ca PSD să dispară, oricât ar încerca să o întoarcă, nu înseamnă nimic altceva decât ce a spus - membrii și simpatizanții de stânga trebuie să dispară!”, explică Monica Krueger.

    Internauta stabilită la Munchen spune clar: ”Aceeași abordare a avut-o Hitler la adresa social-democraților, a sindicaliștilor, a evreilor și a comuniștilor din Germania! Istoria stă mărturie!”.

    ”Chiar am ajuns să toleram discursurile naziste în țara asta?!”, întreabă revoltată Monica Krueger, continuând ”Am ajuns atât de jos ca popor să privim cu admirație spre asemenea individ?!”

    PSD-ul cu bune și rele a fost votat de 46% dintre români – ”acești români nu există pentru Iohannis!”, constată Krueger după conferința lui Iohannis.

    Monica Krueger face un rechizitoriu al lui Iohannis, bazat pe date certe, oficiale, sau aprecieri ale instituțiilor internaționale:
    Iohannis – iese din tăcere dar surprinde total negativ!

    - ”Un președinte incapabil să laude realizările palpabile ale unui guvern al României generat de o majoritate parlamentară, aleasă de o majoritate a poporului – cum se poate intitula acest impostor "preşedintele tuturor românilor"?”

    - ”Un ipochimen, cocoțat în fruntea statului roman, care este incapabil să se bucure că românii o duc ceva mai bine!”

    - ”Un individ jenant, incapabil să se bucure că marile instituții internaționale laudă România pentru creșterea economică, sustenabilă, timp de 3 ani consecutivi!”

    - ”Un arogant care este incapabil să se bucure că România a avut un succes lăudat de toata lumea cân
    • 0 (6 voturi)    
     Manipularea Sputnik ! (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 16:33)

     contributor.bis [utilizator] i-a raspuns lui Theros

     Sputnik si-a pus trolli la treaba !
     https://ro.sputnik.md/analytics/20191114/28198229/Reacie-din-Germania-despre-Iohannis-Impostor-arogant-farsor-discurs-nazist.html
     Ca din întîmplare Monica, cosmonauta Sputnik vine din...Germania ;-)
     Ceilalti "comentatori" aplauda si dau..."laicuri" partizane.
     • +1 (1 vot)    
      Nu tine (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 19:48)

      Luk [utilizator] i-a raspuns lui contributor.bis

      Poate la ei in Kiseleff e interesant, dar aici nu-i. PSD e o otrava sociala care goneste din tara cetatenii mai rezistenti si isi aserveste cetatenii mai slabi. Pe cei care nici nu pleaca si nici nu se lasa aserviti ii cotonogeste cu minerii si jandarmii. Atata e. Mergeti la vot.
    • 0 (0 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 19:25)

     [anonim] i-a raspuns lui Theros

  • +11 (23 voturi)    
   mi-a placut (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 10:37)

   Mawrkuss [anonim] i-a raspuns lui Coco Whistle

   mi-a placut in mod deosebit fata aia care l-a intrbat de Johannis despre sport.... despre sport... pe candidatul la presedentia romaniei. Romania cu problme mari. ... deci despre sport...

   si Johannis i-a raspuns de parca era vorba de intrarea sau nu a Romaniei in al doile razboi mondial...
   • +1 (3 voturi)    
    Comment sters de user (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 18:11)

    andipetre [anonim] i-a raspuns lui Mawrkuss

  • +5 (7 voturi)    
   Penibila dezbaterea lui iohanis (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 14:57)

   mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   mi-a adus aminte de dezbaterile lui putin cu ziaristi alesi de kremlin si audienta selectata la sange care sa rada si sa aplaude la comanda, totul a dat impresia uneii regii proaste cu intrebari comode pt iohanis chiar si intrebarile care se voiau ceva mai dificile erau de fapt monologuri de 2-3 minute in care i se sugera raspunsul lui iohanis.

   Prefer dezbaterea lui dancila care a fost supusa unui adevarat tir de intrebari, majoritatea corecte si justificate insa unele aberatii si rau-voitoare de la presa pro-iohanis, aceasta dezbatere mi-a adus aminte de atacurile dintre tump si clinton din campania electorala americana.
 • -4 (50 voturi)    
  curat murdar , coane fanica ! (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 6:36)

  muscha mbanana [utilizator]

  s-a facut de ras ,a pierdut mult , mai bine ii zicea bordelul ziaristilor cu intrebari comode .daca era in america ,zbura de-i sareau fulgii ! mi-e jena de lingaii astia ! PENIBIL ! sper sa nu mai auzim de iohanis , sa plece la mama si tata lui .
  • +7 (19 voturi)    
   pai nici macar (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 11:09)

   Mawrkuss [anonim] i-a raspuns lui muscha mbanana

   pai nici macar omul vostru de la Antena3 nu a pus intrebari incomode... pe cine vrei sa dai vina pana la urma?!
  • +1 (13 voturi)    
   musca (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 11:12)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui muscha mbanana

   Hopa, a aparut si postacul "musca", cel putin dupa minte...
   • 0 (6 voturi)    
    Cu "musca pe caciula" sau.. (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 14:46)

    contributor.bis [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia

    ..."musca la..." comentariu trage ?
 • +16 (38 voturi)    
  ei... (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 6:52)

  kthor7 [utilizator]

  Mi-ar fi placut sa am un presedinte de noua generatie. Un fel de Paleologu, nu vorbesc de forma, ci de fond, un tip super educat, sa musteasca a geniu, sa aiba o explozie de idei usor de implementat si productive, sa fie bun, sa fie intelegator, sa fie implicat samd. Sau o tipa. De ce nu o tipa? Si chiar un extraterestru, daca acest lucru e posibil. Dar e doar o iluzie, un astfel de om nu poate patrunde acolo. Cel putin in Romania. Prin noroc si cine stie, poate putin prin nivelul educat al populatiei, in alte tari intalnesti si asemenea minuni. Insa pana atunci, nu am de ales decat raul mai mic. Iohannis nu-i un monstru, cel putin e educat, e profesor, vorbeste corect si frumos cand iese pe extern. Da, da, e profesor, la modul real, cu diploma pe bune, chiar daca sfarma intre dinti limba romana atunci cand o pronunta, similar lui Arnold, atat in real cat si in Terminator. Vorbeste insa bine germana si uimitor de frumusel, engleza. Cealalta optiune este total nepotrivita pentru un popor european. Nu stiu cine i-a dat cartonul si cati bani a dat pe el, nu stie limba romana, nu intelege sensul unui text chiar daca l-ar citi la infinit, este exact produsul anilor de dictatura si comunism traiti, din pacate de Romania. De aceea, nu trebuie sa mearga mai departe, indiferent de orgoliile unora care au preferat altceva inainte de turul doi.
  • +3 (21 voturi)    
   Pertinent (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 10:00)

   2016 [utilizator] i-a raspuns lui kthor7

   comentariul. Paleologu este intr-adevar un om supercultivat, insa ar fi contrastat cu vremurile in care traim. El ar fi un presedinte foarte bun intr-o societate asezata, cum ar cea finlandeza (aici traiesc si de aceea exemplific). Pentru vremurile de rastriste din tara noastra, este nevoie de un presedinte care sa aiba sange in instalatie sa faca schimbarile sistemice necesare. Johannis nu este poate cel mai bun, insa avem de ales intre el si contracandidata dumnealui.
   A alege VV Dancila (este parere personala) inseamna sa ne sinucidem constient. Daca ea va ajunge presedinte, va fi o marioneta in mainile mafiotilor PSDragneev si, ghiciti, care va fi primul lucru pe care-l va face! Poate nu in prima zi, dar il va gratia pe mentorul ei, marele ayatollah Dragneev. Alte nefacute vor urma, are PSD destui mafioti in functii cheie. De aceea PS are nevoie de o "deratizare", sa stea in penitenta cativa ani si sa se reformeze. Asta spune si Johannis, chiar daca pe gura ii iese mai greu si cateodata cam incalcit. Chiar daca Johannis nu este foarte clar uneori, societatea are mecanismele proprii prin care poate determina un partid sa-si schimbe directia, insa nu este atat de usor.
   Vom vedea ce va fi, de luni incepand.
   • -1 (19 voturi)    
    pai tocmai (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 11:40)

    noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui 2016

    Societatea trebuie sa elimine si sa redirectioneze un partid cand o ia pe aratura, nu un presedinte care sa vrea distrugerea unui partid... Trecem la dictatura, indiferent de culoare.

    Sa vorbesti de "guvernul meu" nu am auzit decat la regina Angliei, dar acolo cred ca e o "ramasita" de protocol
    • +2 (6 voturi)    
     a mai zis'o (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 12:18)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

     si base.
     si n'a fost mult timp asa, s'a scurtat in mai putin de doi ani.
     de datat asta, sansa e pana la toamna ce vine.
     daca nu arata, daca ramane guvernu mieu, adica al peneleilor nebratienisti, sanse putine.

     se pare ca asta cu guvernu mieu e numai pt. monarhii traditionale, unde si democratia si parlamentarismul sunt traditionale.
   • -1 (15 voturi)    
    a mai fost unul (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 11:51)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui 2016

    milu constantinescu.
    dupa patru ani la cotrocesti, a dat bir cu fugitii, reclamand sistemul.

    apoi, dupa alti patru ani de refacere, de sipa si timofte, a venit base. nici el n'a putut schimba sistemul, dar cum spunea, l'a ingenunchet.

    kaizar kauz, ala cu baltonu, si'a pus omul sau la secu, tot un fel de niamtz, a pus o loaza la londra si un fost mare sef securist la wash....
    sistemu' s'a implicat pana la cele mai mici detalii, cum zice un ghinarar secu, sef al ...dept. juridic al sereitatii, campu' tactic.
    a pus si pe la iccj o cucoana de bine, apoi a plantat'o la ccr. fara mare succes.
    a mai fost la o sedinta de cabinet, aia cu elefantii.
    mare succes, a intarziat o ordonanta.
    a mai pus o geaca rosie (!!),fara legatura cu rosul cu trandafiri la care se vroia p.m. grivco, si a iesit la o preumblare, fara baston, prin bucuresti.
    can' a fost iesirea aia mare, terminata cu gaze si bastoane, a stat cuminte, probabil la sighii de domiciliu...

    ecce homo ! votati cu incredere !

    am votat paleologu, acum stau acasa.
    ca e frig.

    nici de la cotrocesti, nici de la viktoria nu astept un desghetz. ca, de, tot usl'am.
    adica romania normala....a lui kaizar klauz, sica mandolina si turcana de sighii.
    deci, votati pt. o romanie normala !
    • +2 (4 voturi)    
     corectie: (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 12:36)

     robespierre [anonim] i-a raspuns lui nash pandelica

     sika balalaika daca tot ii un Orban.
    • +2 (4 voturi)    
     completare (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 12:56)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

     ambasadore la wah, fost sef pesedist, fot sef securist, cumatru sau nash al dottorelui.

     deci, grivco/varan + usl'am, trei pm pesedisti, plus maioru la wash, iaca niscai legaturi rusinoase.
    • 0 (0 voturi)    
     Și eu am votat Paleologu... (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 21:28)

     comentatordiletant [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

     îmi place să citesc cărți complicate, să recurg la DEX uneori, să mă delectez cu bijuterii lexicale și filosofice...
     ... dar între Iohannis și Paleologu, nu știu dacă aș fi votat Paleologu în turul II.
     Suntem într-o situație disperată, o situație care cere pragmatism. Iohannis e (cel mai) bine văzut în Occident, după gafele psdelei e bine să fie cineva care să poată ... aduna cioburile oalelor sparte (vezi mutarea ambasadei României în Israel). Nu cred și nu am crezut niciodată că exponenții dreptei (cu care am votat în mod consecvent) sunt îngeri imaculați, știu că toți sunt produsul aceleiași „supe primordiale” din care s-au născut politicienii români post-decembriști. Nu mă aștept la minuni de la „noua putere”, dar de un lucru sunt convins: câtă vreme psd va mai avea un cuvânt de spus în politică, nu vom depăși nefasta etapă căreia Brucan îi dădea DOAR 20 de ani. Întâi trebuie eliminat PSD-ul, și abia apoi ne putem permite luxul de a ne tria politicienii. Deci, te rog eu, vino duminică la vot - și votează pentru viitor, nu pentru următoarea perioadă electorală! Poate pentru noi e prea târziu, dar să ne gândim la ce ar putea fi după...
  • +1 (13 voturi)    
   As mai completa (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 10:40)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui kthor7

   Sa fie uman, sa ii vad slabiciunile, nu un robot care trebuie sa cada bine in orice situatie.
  • +3 (13 voturi)    
   observ (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 11:13)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui kthor7

   De observat ca vorbrste l. romana mai corect decat coana Veorica...
   • -1 (9 voturi)    
    la scoala (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 12:38)

    robespierre [anonim] i-a raspuns lui Ilidia

    Asa-i cu cei silitori care invata limba romana la scoala nu la mama acasa!
    O invata corect iar unii dintre ei d-abia asteapta sa-i corecteze pe romani!
  • -1 (3 voturi)    
   ei (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 12:31)

   robespierre [anonim] i-a raspuns lui kthor7

   A fost odata-n vest un Presedinte. Din noua generatie.
   Se numea JFK!
 • +10 (22 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 7:21)

  [anonim]

 • +7 (27 voturi)    
  Dancila vs Iohannis ... (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 9:54)

  Alius [utilizator]

  ..ca sa citez pe cineva,

  Dancila:

  "...................
  A punctat prin faptul ca a acceptat pe toata lumea si a raspuns la toate intrebarile fara nicio limitare. Si nu a fost scutita. I-as remarca in mod special pe Filip Standavid si Cristian Andrei (din ceea ce am vazut).

  Si asta a dat posibilitatea sa o vedem pe dna Dancila in toata goliciunea manipulatoare, mincinoasa si pe alocuri inepta.
  ........................................................."

  Iohannis:

  "..................................
  Mi-e foarte greu sa inteleg ce produs jurnalistic e acela in care jurnalistii sunt alesi fara nicin criteriu explicit, fara nicio regula, fara nicio explicatie de catre chiar subiectul acelui produs jurnalistic. Pastrand proportiile, asta imi aduce aminte de felul in care Dragnea a luptat sa-si aleaga completul de judecata.

  Si nu e vorba despre persoane, ci in primul rand despre institutii de presa. De ce Antena 3 si Romania TV (care, e drept, au pus printre cele mai blande intrebari), dar nu Realitatea si Digi? De ce institutii media care au aplaudat jandarmii pe 10 august si au sustinut OUG 13, dar nu si cele care au luptat in mod real cu abuzurile PSD? Daca Gusa, spre exemplu, nu este considerat frecventabil, de ce este frecventabil Voiculescu sau Ghita? Daca nu vrei sa o legitimezi pe Viorica Dancila, cu 2 milioane de voturi in spate, totusi, de ce validezi masinariile de manipulare ale PSD?
  .......

  Dl Iohannis putea castiga glorios aceste alegeri. Putea sa isi rascumpere vina de a fi desemnat-o premier pe dna Dancila punand-o la pamant intr-o dezbatere ochi in ochi in care sa dovedeasca el, nu Filip Standavid si Cristian Andrei, cat este de inadecvata. Putea sa-si castige curajos voturile, daca nu entuziaste, macar impacate.

  A preferat sa umileasca presa si sa o ingenuncheze pe ea in locul dnei Dancila. A preferat smecheria luptei drepte.
  ............................"
 • +3 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 11:00)

  [anonim]

  • +3 (15 voturi)    
   Comment sters de user (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 11:56)

   andipetre [anonim] i-a raspuns lui

   • -1 (7 voturi)    
    au circumstante (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 12:20)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

    ea e injinera, iar el e prof. de fizica.
    intrebarea era pt. un matematician. :-))
   • +4 (10 voturi)    
    minti (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 12:49)

    ics_11 [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

    iohannis nu a zis nimic cand Ion M. Ionita a spus "N-o sa va-ntreb pe dumneavastra care-i aria cercului, doamna a spus ca r patrat este."Iohannis a ras si Ion M. Ionita a continuat : "Daca vreti sa precizati care este nu e nici un fel de problema."
    Iohannis a zambit in continuare.
    Nu a existat nici o intrebare legata de aria cercului si nici un raspuns. Iohannis foarte proabil nu stia care este aria cercului (sau stia dar a vrut sa fie sigur sa nu spune o prostie), dar tu sigur minti cand spui ca "a spus o poveste cum ca sigur el o stie, ca el e prof de fizica..."
    • 0 (10 voturi)    
     zmbetu' (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 13:27)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui ics_11

     de vitzel la poarta sighiilor spune tot.
     nu trebuia sa mai deschida gura, ca e greu.
     • +3 (5 voturi)    
      gura tatelor nu o poate opri nimeni (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 14:54)

      ics_11 [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

      dancila este femeie. A repetat-o de atatea ori incat sunt sigur ca nu are nici un alt atribut, nu este nici macar psd-ista si nici macar nu a fost premier, ci doar atat : femeie.
      dar dancila nu este orice femeie : este o tata. Ce sanse are un om educat sa discute cu tata in contradictoriu ?! Ar fi inutil sa deschida gura pentru ca gura tatei improasca continuu doar venin si minciuni.
      uneori nu e bine sa nu deschizi gura, dar s-o faci spunand prostii sau minciuni este si mai rau.
   • -1 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 13:04)

    [anonim] i-a raspuns lui andipetre

    • 0 (6 voturi)    
     bre, (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 13:29)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui

     mata ii faci concurenta lui ludovic intai ?!:-))
   • -1 (3 voturi)    
    "Povestea" deformata "din om în om" (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 16:51)

    contributor.bis [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

    "Ce mascarada am fost pusi sa vedem ieri! "
    Nu ne-a luat nimeni cu arcanu'. Am urmarit ambele "dezbateri" pentru ca sîntem interesati.
    A propos de "pi", ca sa o parafrazam pe Veorica : "Mai bine taci decît sa spui prostii".
    În rest chinezii au o vorba : "Cine stie nu vorbeste. Cine vorbeste, nu stie !" E scoasa din contextul filozofic asiatic, dar s-ar putea potrivi si aici, în mioriticul ignorant din "programul de guvernare".
    Cînd nu stii, tacerea este diplomatica !
 • -1 (13 voturi)    
  Alesi pe spranceana (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 11:01)

  Tambrian [utilizator]

  Adica toti ziaristii si politologii au fost alesi pe spranceana de cel sprancenat (adica de cel ce-si face spancene la coafor).
  Intr-un fel sau altul toti au pupat mana conasului (sau altceva), asa ca sa se stie ca ei sunt sprancenati. Unii, ca R.T, sau intrecut in ridicat mingea la fileu voleibalistului.
  Presedintele si acesti ziaristi respectivi politologi (unul chiar decan intr-o institutie de invatamant public) alesi pe spranceana au preferat smecheria contra unei lupte drepte.
  Daca sprancenatii nu s-ar fi dus decat in prezenta ambilor candidati, atunci candidatul iubit are fi avut un lung monolog iar cea mai mare parte a oamenilor acestei tari ar fi putut zice: PRESA DIN ROMANIA ESTE INDEPENDENTA
 • +1 (5 voturi)    
  l. romana (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 11:44)

  Ilidia [utilizator]

  Chiar daca niste "academicieni", majoritatea nefiind lingvisti, au "aprobat" sensul aiuristic al cuvantului locatie si niste pseudoziaristi si l-au insusit din zbor acesta inseamna CHIRIE. A da/lua in locatie inseamna a inchiria.
  • -1 (3 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 13:06)

   [anonim] i-a raspuns lui Ilidia

   • -1 (5 voturi)    
    deci, (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 13:31)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui

    ambii amandoi vrea sa ia in locatie romania.
    una a marit chia alocatiili...
 • +4 (6 voturi)    
  distractzie (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 13:53)

  ardeleanu_ion123 [utilizator]

  si cand te gandesti ca in 2016 rareshica era pe la scoala de vara a femeilor psd-iste si le spunea cate au ei in comun, cu veorica in fundal.

  stau si ma intreb, oare nu o fi el rareshica sula din coastele dreptei clasice? dreapta clasica care e alcatuita din retarzi gen "cioc, cioc, ma lasi sa intru, sunt alinutza, vine victor sa iti manance sendvishul"

  da' ok, ma scuzatzi eu sunt un postac mizerabil :)

  cum zicea Creanga, "Mare meshteshug de tampenie..."

  hai sa o votam pe veo, asa poate ne ataca americanii :))))))

  sunt postac, da, asa ca nu va atacatzi :))))))))
  PS: cum altfel sa arate o tzara, decat dupa chipul si asemanarea vajnicilor conlocuitori care estem. da, aia de se caca la locul de campare, langa izvorul de unde beau apa.

  atata creier estem, atata folosim, ce pla mea...
  • +3 (5 voturi)    
   nu e nicio sula (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 14:25)

   Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui ardeleanu_ion123

   dar avand in vedere ca atat viorica cat si iohannis sunt membri USL, raresica si gusa penduleaza si el intre PNL si PSD.
   USL-ul e ca un mare apartament, uneori mai mergi in sufragerie, alteori in dormitor. tot dracul ala.

   de aia mi se par amuzanti aia care merg si voteaza iohannis ca doar sa nu iasa viorica pentru ca pe fond e ca si cum ai vota usl ca sa nu iasa usl.
   toata stima pt cei care voteaza din convingere oricare din candidati dar nu voi intelege niciodata de ce accepti sa fii violat social mergand si votand pentru cineva pe care nu-l consideri potrivit doar ca sa nu iasa celalalt. asa s-a scelerat poporul roman, umilindu-se in halul asta.
   • +1 (1 vot)    
    Comment sters de user (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 17:57)

    andipetre [anonim] i-a raspuns lui Itsoc

 • 0 (2 voturi)    
  Oh. (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 17:04)

  letsoc [utilizator]

  Daca nu va placut , e dreptul vostru si il respect , dar am si eu dreptul sa cred ca va place personajul Dancila . Am mai spus si o mai spun : la rascrucile de drumuri ale istoriei poporul roman si-a aruncat soarta in sant .
 • +2 (4 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 17:46)

  andipetre [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   Dacă acum iese Veorica, (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 21:35)

   comentatordiletant [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

   probabilitatea devine certitudine...
 • +1 (1 vot)    
  Domnu' Barbuta, interesanta punerea in context (Miercuri, 20 noiembrie 2019, 22:46)

  Susufler0 [utilizator]

  Va rog mult , la urmtorul articol al dvs sa ne continuati relatarea discutiei despre Cristina si sa detaliti va rog acel "etc" cu care ati incheiat relatarea despre ea. Pun pariu ca e mult mai interesant decat tot ceea ce s-a intamplat mai apoi in BCU ! ! Creionati cu talent atmosfera, de ce nu va incercati puterile si in alte genuri literare ?(Ca si dl Ilincescu de altfel) ! PS. Mult noroc si succes in continuare ! :)


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by