Membrii Uniunii Salvați România vor vota, începând de vineri, timp de cinci zile, într-un scrutin intern ce va decide dacă Dan Barna va rămâne președinte al partidului. Anunțul public a fost făcut de Dan Barna la Realitatea Plus, iar sondajul din cadrul partidului vine după ce candidatul USR-PLUS a ratat intrarea în turul doi al alegerilor prezidențiale.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 11.56 "Votul de încredere pentru Dan Barna începe în această după-amiază. Vor fi cinci zile. Discuţia era să înceapă astăzi la ora 12,00 şi să se încheie miercuri la ora 12,00. Va fi o întrebare de genul - sunteţi de acord ca Dan Barna să continue în conducerea partidului, o întrebare simplă cu un răspuns da sau nu", a precizat, pentru Agerpres, Ionuţ Moşteanu, vicepreşedinte al partidului.

Invitat la emisiunea Legile Puterii de la Realitatea PLUS, Dan Barna s-a declarat de acord cu votul și a precizat că își va da demisia de onoare, dacă membrii USR vor decide că trebuie să plece.

”Făcându-ne speranțe mai mari a fost cumva o dezamăgire pe care am experimentat-o și eu și colegii mei. Din perspectiva aceasta, decizia pe care eu am luat-o este aceea de a face o consultare. Vom avea începând de mâine (vineri -n.r.) 5 zile în care membrii vor putea să voteze o întrebare foarte simplă, dacă consideră sau nu să-mi dau demisia”, a spus Dan Barna.

”Dacă ei consideră că e necesară o schimbare, voi face acest lucru fără nicio problemă, nu mă agăț de funcții sau ceva, însă nu mi-am dat eu demisia de onoare pentru că urmează o perioadă importantă, locale, apoi alegerile naționale'', a adăugat liderul USR.