Viorica Dăncilă l-a acuzat joi pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, care a vorbit despre o contabilitate dublă la buget, că încearcă să justifice o viitoare politică de austeritate invocând „greaua moștenire”.

Viorica DăncilăFoto: Captura video

Liberalii „vin cu o politică de austeritate și vor să o justifice într-un fel, iar justificarea e legată de greaua moștenire”, a spus Viorica Dăncilă, într-o conferință de presă.

Fostul premier a precizat că au mai existat acuzații din partea liberalilor legate de neîncadrarea în ținta de deficit bugetar și în 2018, dar Eurostat a confirmat în cele din urmă un deficit de 2,96%.

Prin aceste declarații liberalii „vor să ascundă neputința, faptul că nu au soluții, că nu au venit cu un program de guvernare, că de fapt vor să vină cu o politică de austeritate” și atunci „spun că au o grea moștenire”, a continuat Viorica Dăncilă.

În ceea ce privește un posibil buget paralel invocat de Florin Cîțu, „nu există așa ceva”, a continuat Viorica Dăncilă.

Pe de altă parte, lidera PSD i-a cerut președintelui Klaus Iohannis „să dea explicații întregii țări” după ce europarlamentarul Rareș Bogdan a scris pe Facebook că Viorica Dăncilă ar trebui „să se pregătească de dezbatere cu procurorii”, în contextul desecretizării raportului 10 august.

Aceasta s-a întrebat dacă nu cumva i se va deschide și ei dosar penal, așa cum s-a întâmplat cu Victor Ponta sau cu Dan Barna.

„Ne îndreptăm spre un monopol de putere pe care îl vrea președintele Iohannis”, care „conduce Guvernul” și acum vrea să conducă și Parlamentul și „vrea puterea absolută în România”. „La 30 de ani de la căderea comunismului vedem un președinte dictator care vrea puterea”, a mai acuzat Viorica Dăncilă.