USR a stabilit că, începând de vineri, membrii partidului vor avea la dispoziție cinci zile pentru a-și exprima online votul de încredere pentru Dan Barna, a declarat pentru Mediafax Stelian Ion. Demersul vine în contextul nemulțumirilor apărute cu privire la rezultatul USR la prezidențiale.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În cadrul ședinței Biroului Național al USR de ieri (miercuri - n.r), am stabilit că se va desfășura un vot de confirmare a încrederii pentru Dan Barna, vot la care vor lua parte toți membrii partidului. Votul se va desfășura timp de cinci zile, începând de vineri”, a declarat deputatul Stelian Ion, joi.

Biroul Național al USR s-a reunit, miercuri, pentru a discuta despre nemulțumirile apărute în partid cu privire la rezultatul alegerilor prezidențiale.

Dan Barna a avut o videoconferință, luni seara, cu liderii organizațiilor USR.

Mai mulți colegi din partid au cerut demisia liderului formațiunii, Dan Barna, printre aceștia numărându-se și Cosette Chichirău și Tudor Benga.

Deputatul USR Tudor Benga a afirmat că a cerut, la videoconferința de luni seara, demisiile lui Dan Barna, Cătălin Drulă și Ionuț Moșteanu. El a precizat că i se pare „o scamatorie politică” cererea votului de încredere anunțată de președintele USR.

În urma discuțiilor, Barna a decis să ceară un vot de confirmare a încrederii membrilor de partid în zilele următoare, după rezultatul alegerilor prezidențiale din primul tur.

La discuțiile de la videoconferința de luni seara au fost reproșuri la adresa vicepreședintelui USR Ionuț Moșteanu și a șefului de campanie Cătălin Drulă, pentru strategia folosită la prezidențiale și a felului în care a fost făcută comunicarea, au explicat surse din partid.