Andrei Caramitru (USR) analizează marți, într-o postare pe Facebook, rezultatul votului din primul tur al alegerilor prezidențiale, în urma căruia candidatul Alianței USR-PLUS, Dan Barna, a ieșit pe locul al treilea, el afirmând că au fost greșeli de strategie, comunicare sau de selecție a candidatului, dar că nu crede că a fost vina lui Barna decât în mică măsură.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Ce s-a întâmplat? Părerea mea. Au fost greșeli de strategie politica. De selecție a candidatului. De strategie electorală. Si de comunicare. Pe scurt - un partid tânăr și lipsit de experiență care a devenit prea sigur pe el. Nu cred însă că e vina lui Dan decât în mică măsură - a demonstrat curaj când a intrat în luptă era pe sondaje doar la 5% și a făcut un efort enorm. Nu e ușor. Nu cred că alt candidat din interiorul USR sau PLUS lua mai mult. Și mare parte din deciziile importante au fost colective”, afirmă Caramitru.

El analizează apoi pe rând strategia politică, strategia electorală, comunicarea și selecția candidatului Alianței USR-PLUS pentru aceste alegeri prezidențiale, dar vorbește și despre ce consideră că au fost greșelile sale personale în această campanie și ce ar trebui făcut mai departe.

De asemenea, Caramitru promite că va „analiza în detaliu efectul pe baza de votanți” al mesajelor sale. „Dacă a fost net negativ (adică a descurajat mai multi decât a atras și a mobilizat pentru vot) - mi-o asum inclusiv public și vor fi consecințe directe, evident”, spune el.