Theodor Paleologu, care s-a clasat pe locul 5 în primul tur al alegerilor prezidențiale, afirmă că nu se va duce să voteze în turul doi în lipsa unei dezbateri între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Dacă nu există nicio dezbatere electorală pur și simplu consider că cei doi candidați și-au bătut joc de noi. Nu se pune problema să-mi bat joc de vot validând oameni care-și bat joc de democrație”, a argumentat Paleologu, invitat la Digi 24.

Candidatul PMP a subliniat însă că „sub nicio formă nu se pune problema” să voteze cu Viorica Dăncilă, dar „dl Iohannis trebuie să facă un minim efort să ne convingă”.

Theodor Paleologu este însă optimist în privința unei dezbateri între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă: „Prea multă lume le bate obrazul”.

Acesta a respins ideea de a recomanda alegătorilor săi cu cine să voteze în turul doi. „În general cei care au votat Paleologu sunt oameni cu discernământ” și „nu vor asculta directivele mele” în condițiile în care „un candidat nu este depozitarul voturilor” pe care le-a primit, a continuat Theodor Paleologu.