​Cristian Vasile Petcu, care în trecut a fost susținut de PNL pentru consiliul de administrație al TVR, a fost numit secretar general al Institutului Cultural Român, chiar dacă are o decizie definitivă de plagiat în teza de doctorat în teologie, au declarat surse politice pentru HotNews.ro.

Institutul Cultural RomanFoto: Agerpres

Potrivit acestora, numirea ar fi fost făcută de vicepreședintele Krizbai Bela Dan care-i ține temporar locul șefului ICR, Mirel Taloș, care se află la Bruxelles.

Mirel Taloș a confirmat pentru HotNews.ro că vicepreședintele căruia i-a delegat atribuțiile pe perioada deplasării sale la Bruxelles l-a numit pe Cristian Petcu secretar general, deși îi transmisese dezacordul său explicit.

„A făcut această numire în ciuda dezacordului explicit pe care i l-am transmis. Cred că a făcut această numire de conivență cu factori de decizie din PNL”, a declarat Mirel Taloș pentru HotNews.ro.

Întrebat dacă va revoca această decizie, șeful ICR a precizat că acest lucru se va lămuri luni.

Krizbai Bela nu a putut fi contactat.

Cristian Vasile Petcu a primit un verdict de plagiat pentru teza de doctorat în teologie, decizia CNATDCU rămânând definitivă în iunie acest an.

De asemenea, el a mai fost reclamant pentru plagiat în teza de doctorat în istorie, însă CNATDCU a decis că-și poate menține titlul de doctor în acest caz, cu obligația de a revizui o parte dintre deficiențele semnalate.

Situația a fost semnalată de jurnalista Emilia Șercan pe Facebook.

„Haide că a început marea reformă morală a liberalilor. Tocmai l-au numit pe Cristian Vasile Petcu în funcția de secretar general al Institutului Cultural Român, deși acum un an de zile i-a fost retras titlul de doctor în teologie de către CNATDCU pentru plagiat. Petcu mai are un al doilea doctorat în istorie, și ăla reclamat pentru plagiat, dar în cazul căruia CNATDCU a dat verdict de menținere. Au înlocuit plagiatorii ălorlalți cu plagiatorii lor! Bravo, PNL!”, a scris Șercan pe Facebook.