Sedinta mare miercuri la PSD, cand conducerea partidului s-a intalnit cu liderii filialelor judetene din toata tara pentru a dezbate tema alegerilor anticipate si a stabili data Consiliului National. Activitatea presedintelui Mircea Geoana a fost in centrul discutiilor pe culoare, dupa ce au aparut informatii potrivit carora acesta s-a intalnit marti seara la Casa Dante cu premierul Calin Popescu Traiceanu pentru a-l indupleca pe acesta sa declanseze alegerile anticipate odata cu cele locale.

Dupa aproximativ o ora si jumatate de discutii, presedintele PSD nu a obtinut nici o promisiune din parte premierului Tariceanu.

Reamintim ca dorinta liderului PSD de cumulare a alegerilor locale cu anticipatele nu este agreeata in interiroul partidului sau, mai multi colegi declarandu-se impotriva acestora. De altfel, presedintele de onoare Ion Iliescu a declarat marti ca “PSD nu este pregatit pentru anticipate” si ca “Mircea Geoana a incurcat putin lucrurile”.

Totodata, inaintea intalnirii cu liderii din judete, Geoana a avut o ultima incercare de a impiedica candidatura lui Adrian Nastase la sefia Consiliul National. Presedintele PSD s-a intalnit cu Nastase si i-a propus inca o data sa renunte la candidatura in schimbul participarii fostului premier la creearea startegiei de partid pentru anul 2008. Nastase a refuzat insa pentru a doua oara.

"Am avut o discutie cu Mircea Geoana, de dimineata si, am stabilit, ceea ce era si normal pana la urma, ca la Consiliul National, daca vor fi candidati, inclusiv eu, lucrurile sa se desfasoare conform Statutului, intr-un mod care sa nu presupuna dificultati sau tensiuni. E important sa nu dam impresia ca vrem sa impartim partidul", a declarat Nastase.

La aceasta ora sedinta, Comitetului Executiv PSD este in plina desfasurare.