Viorica Dăncilă a declarat, duminică, că ”este o mare nemulțumire în PSD față de atitudinea Anei Birchall”, care a adoptat altă linie decât cea a partidului cât a fost la Ministerul Justiției, și că săptămâna viitoare va avea loc un CEx în care va fi abordat și subiectul acesta.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Este o mare nemulțumire în PSD față de atitudinea doamnei Birchall, pentru că este important ca drepturile cetățenilor să fie respectate. Săptămâna viitoare avem Comitet Executiv și vom avea o discuție referitoare la ea”, a declarat Dăncilă la Antena 3, întrebată de Radu Tudor dacă fostul ministru al Justiției va fi exclus din PSD.

”Doamna Birchall era revocată de mine din funcția de ministru, dar același președinte nu a vrut să accepte să o revoce, acum am înțeles de ce”, a mai comentat Dăncilă făcând referire la faptul că președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit astăzi Anei Birchall pentru munca depusă în mandat, apreciind tototdată că a fost în contrasens cu conducerea guvernului PSD.

Președinta PSD a mai spus că nu este de acord cu propunerea PNL din programul de guvernare de a lua măsuri precum privatizarea unor companii de stat din domeniul transporturilor pentru redresarea acestora.

”Nu cred că este o soluție, trebuie să dezvoltăm economia românească. Peste tot s-a privatizat. Nouă, românilor, ce ne rămâne?”, a comentat Dăncilă.

De asemenea, Dăncilă a evitat să spună dacă își dă demisia de la conducerea PSD în cazul unui eșec la alegerile prezidențiale, dând mai degrabă de înțeles că nu își va da demisia.

”Partidul va ieși întărit din această luptă. Voi câștiga alegerile prezidențiale”, a spus Dăncilă, adăugând: ”să spunem că nu câștigăm, luptele interne sunt în fiecare partid, un grup minoritar avid de putere”, ”eu am luat partidul la 22 la surtă, a scăzut la 17 %, am ținut partidul unit”.