​Mihai Tudose îi cere lui Victor Ponta să plece, pentru a doua oară în aceeași zi. După mesajul din cursul dimineții de marți, el a revenit seara precizând că nu va părăsi Pro România, cel care trebuie să plece fiind Ponta.

HotNews.roFoto: Hotnews

„​O nouă minciună/ petardă.. marca Vv Ponta... Cică nu plec din PRO România fiindcă astfel ,,mi-aș pierde mandatul și banii de europarlamentar”... Acum câteva ore declara că plec la alt partid... O scurtă întrebare: câți bani a pierdut doamna Ponta când a plecat de la PSD la PRO (europarlamentar fiind)? Și cum de nu și-a pierdut mandatul? Sau toți ceilalți europarlamentari care au ,,migrat” în timpul mandatului.... Repet Victor: nu mai judeca pe toată lumea după chipul și asemănarea ta! Nu pentru toți e vorba numai despre funcții și bani... Rămân la PRO. Pleacă tu!”, a scris Tudose pe Facebook.

Acuzat de trădare, Mihai Tudose i-a cerut, marți dimineață, demisia lui Victor Ponta de la conducerea Pro România, sugerând într-o postare pe Facebook că liderul partidului nu este susținut de colegii din conducerea formațiunii.

Daniel Constantin a anunțat că va demisiona din toate funcțiile deținute în Pro România, precum și din cea de secretar al Biroului permanent al Camerei Deputaților, și va discuta cu cei din partid la prima ședință a forului statutar. El a precizat că decizia suspendării sale nu este una statutară, scrie Mediafax.

„Sigur că este o situație neplăcută. Ce s-a întâmplat acum cu BEX, din punctul meu de vedere este nestatutar, pentru că prim-vicepreședinții sunt aleși de Congres. Ca atare, nu pot fi suspendați de un for inferior. Dar asta e mai puțin important, este irelevant. Eu vreau să spun, așa cum i-am spus și lui Victor Ponta ieri, am avut o convorbire telefonică cu domnia sa cu jumătate de oră înainte de a începe ședința de învestitură a Guvernului și i-am spus că dacă asta este opinia domniei sale nu opinia întregului partid, pe care o respect sigur. Dacă dânsul va considera că asta este decizia pe care trebuie să o luăm să nu îi pună pe colegii din Pro România să suspende sau să demită din partid fondatorul partidului, până la urmă, pe mine sau pe Sorin Cîmpeanu sau pe ceilalți”, a afirmat Daniel Constantin, marți seara, la Realitatea Tv.

Pro România a decis într-o ședință a Biroului Executiv, să îi sancționeze pe parlamentarii partidului care au votat pentru învestirea Guvernului Orban. Aceștia vor fi revocați din funcțiile de coordonatori județeni și li se va retrage sprijinul politic pentru toate funcțiile deținute în Legislativ.

De asemenea, parlamentarii Pro România care au votat pentru învestirea noului Executiv vor fi suspendați și din funcțiile deținute în cadrul formațiunii.

Printre parlamentariidin Pro România care au votat pentru învestirea Guvernului Orban s-au numărat Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Mircea Banias, Georgian Pop, Emilia Meiroșu, Liviu Ioan Balint și Damian Florea.

Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu sunt prim-vicepreședinți ai Pro România, iar Emilia Meiroșu și Mircea Banias vicepreședinți.