Premierul desemnat Ludovic Orban s-a declarat încrezător, duminică seara, că guvernul său va primi luni în Parlament votul de învestitură, în ciuda boicotului PSD. El estimează că va obține, potrivit ultimelor calcule, între 237 și 243 de voturi.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Sunt încrezător, în ciuda boicotului rușinos al PSD, pe care sincer nu-l înțelegem, e un mod urât de a ieși din scenă, care până la urmă le face și lor rău. În ciuda boicotului, am convingerea că vom reuși mâine să dăm României un guvern legitim, un guvern responsabil, un guvern care să se apuce de treabă încă din prima zi și care să rezolve marile probleme cu care se confruntă România”, a spus Ludovic Orban, duminică seara, la sediul PNL din Modrogan.

El susține că, după ultimele calcule, Cabinetul său ar putea obține luni „între 237 și 243 de voturi”.

„După datele pe care le avem astăzi, estimarea noastră este că putem obține între 237 și 243 de voturi. După discuțiile pe care le-am purtat, după analiza prezenței, mai ales a prezenței în rândul grupurilor parlamentare care ne sprijină...”, a explicat Orban.

Întrebat dacă a găsit și nemulțumiți din PSD care să îi voteze guvernul, Orban a răspuns: „Cu siguranță, cu siguranță. Veți vedea, nu-mi place să avansez nume. Dar am avut discuții cu foarte mulți parlamentari și vom mai avea discuții”.

Întrebat de asemenea dacă vor fi și parlamentari ai partidului lui Victor Ponta, Pro România, care vor vota pentru cabinetul său, Orban a insistat: „Veți vedea mâine”.

El a spus că „respinge calculele” privind șansele ca ședința plenului reunit de luni să fie amânată.

Orban a precizat că în ședința organizată duminică la sediul PNL a fost stabilit modul în care vor acționa liberalii la votul de învestitură de luni, în Parlament.

„Astăzi ne-am consultat, am stabilit modul de organizare, nivelul de mobilizare, ne-am pregătit să facem față oricărui subterfugiu procedural pe care l-ar putea pune la cale cei de la PSD, ținând cont de faptul că ei dețin președințiile celor două Camere. Din acest motiv am stabilit toate detaliile organizării, astfel încât să punem la punct asigurarea cvorumului în termenul stabilit”, a arătat Ludovic Orban.

Parlamentarii se întrunesc, luni, de la ora 14:00, în ședință comună de plen, pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Pentru a putea fi învestit sunt necesare cel puțin 233 de voturi, pe care premierul desemnat susține că le are.