Premierul demis Viorica Dăncilă, candidata PSD la alegerile prezidențiale, și ministrul demis al Sănătății, Sorina Pintea apar în fotografii în secția de Neonatologie și Pediatrie ale Spitalului Județean Sf Pantelimon Focșani ținând în brațe nou născuții din secție. Cele două apar îmbrăcate cu halat și papuci de unică folosință, dar mai mulți utilizatori de pe Facebook au criticat că cele două nu ar fi trebuit să fie lăsate să ia în brațe bebelușii după ce ar fi venit direct de pe stradă.

Viorica Dăncilă ține în brațe un nou născutFoto: realitatea de vrancea

„Premierul Viorica Dăncilă și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, au fost duse în secțiile renovate ale Spitalului Județean Sf. Pantelimon Focșani – neonatologie și pediatrie. Cum încă acestea erau venite direct de pe stradă, însoțite de un alai de jurnaliști și oficiali, directorul Spitalului – Constantin Mândrilă (fost condamnat definitiv pentru furt de conserve din Rezerva de Stat) a permis accesul în aceste secții iar cele două doamne au luat bebelușii în brațe și au mers la copiii bolnavi din secții”, scrie Realitatea de Vrancea.

Constantin Mândrilă a fost numit director al Spitalului din Focșani în 2012, presa scriind la acel moment că lucrarea sa de concurs ar fi fost corectată chiar de colegii săi de la Partidul Social Democrat.

Mândrilă a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare în 2008 într-un proces în care a fost acuzat că, din funcția de secretar al Prefecturii Vrancea, ar fi furat mai multe conserve cu alimente destinate sinistraților de după inundațiile din 2005.

Sursa foto: Realitatea de Vrancea