VIDEO Dan Barna, prezidențiabilul USR-PLUS la interviurile HotNews.ro: Imaginați-vă liniștea serenă a unei dezbateri dintr-un tur 2 Iohannis - Dăncilă / Mă aștept la atacuri și mai mari, e foarte mare disperarea PSD

de Redactia     HotNews.ro
Marţi, 29 octombrie 2019, 22:34 Actualitate | Politic


Dan Barna in studioul HotNews.ro
Foto: Hotnews
„Întreaga clasă politică este interesată ca turul 2 să fie Klaus Iohannis - Viorica Dăncilă. Imaginați-vă liniștea serenă a unei dezbateri dintr-un tur 2 Klaus Iohannis - Viorica Dăncilă”, a declarat Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale în cadrul interviurilor HotNews.ro LIVE. „Este foarte mare disperarea PSD ca Dăncilă să ajungă în turul 2. Asta i-ar relegitima”, spune Barna.


Interviul a fost transmis LIVE pe conturile de Facebook și YouTube ale HotNews.ro.

HotNews.ro transmite livetext cele mai importante declarații ale lui Dan Barna:
 • Despre atacurile lui Theodor Paleologu la adresa sa: Și eu sunt destul de surprins, nu reușesc să înțeleg exact strategia domniei sale de campanie. Pare că-și concentrează toate eforturile să împiedice cadidatul cu șanse, candidatura mea, să ajungă în turul 2.
 • Pare un candidat care nu își mai aparține și lucrează într-un scenariu. Am văzut că toate intwervențiile sunt legate de mine. Eu încerc să le explic Românilor cum va fi România în viitor. Domnul Paleologu explică diverse observații ale domniei sale în ceea ce mă privește.
 • Dincolo de asta, mi se pare că încearcă să o ajute pe dna Dăncilă să ajungă în turul 2.
 • Despre lipsa dezbaterii în campania electorală: Eu am spus că particip la orice dezbatere la care vin și candidații care contează în această cursă. Orice dezbatere, orice format în care participă domnul Iohannis sau doamna Dăncilă sau oricare dintre eie, eu voi fi acolo. Nu cred că dezbateri din astea de amorul debate-ului sunt importante acum pentru cetățeni. Ei vor să vadă o dezbatere în care între cei trei oameni dintre care va fi ales viitorul președinte al României prezintă punctele lor de vedere despre viitorul acestei țări.
 • Am invitat-o la dezbatere pe doamna Dăncilă, i-am trimis și un SMS personal. L-a văzut, dar nu mi-a răspuns.
 • Am discutat și cu domnul Iohannis. Domnia sa a spus că doar în turul 2 va participa la dezbateri.
 • Într-adevăr, e una dintre observațiile primite, lipsa dezbaterii. Eu am spus da, sunt deschis, voi participa, dar pare că nu se întâmplă
 • Acceptați o dezbatere cu Theodor Paleologu? Cred că dacă nu va fi o dezbatere cu candidații care contează, voi continua dezbaterile cu cetățenii din România. O să am o dezbatere și cu Diaspora. M-am întâlnit cu tinerii, mi-au adresat întrebări despre ancheta jurnalistică, despre ideologie, despre R. Moldova.
 • Le e frică de faptul că vor trebui să plece din țară, că nu vom reuși să schimbăm lucrurile. Tinerii sunt implicați, vor să schimbe ceva și temerea lor este că nu vom reuși să facem destul de repede o schimbare.
 • A crescut numărul de membri USR? Da, am trecut de 18.000 de membri. Eu acum doi ani am preluat un partid de 1.500 de membri. După europarlamentare a fost un val spre USR, numărul membrilor a trecut de 18.000. Oamenii înțeleg că speranța și încrederea au o formă foarte clară acum.
 • Și asta îmi spun și oamenii în stradă. Și vârstinicii cu care am jucat table în piața Obor, și studenții din Universități și din compani. Ați jucat table în piața Obor? Da, și am dat și „marți” campionului local din Obor. A fost un moment foarte simpatic, am fost în zona cu vârstnici de la Obor, unii mă certau, alții mă încurajau. M-am așezat pe bancă cu ei, jucau table. Mi-au zis să dăm o linie, să joc cu campionul lor. Am jucat o linie, am avut noroc, am dat vreo două trei duble. Dincolo de partida în sine, un element de culoare, a fost discuția cu ei: erau preocupați cum facem să li se întoarcă copiii, că vor să-și vadă nepoții mai des nu doar de Paști și de Crăciun.
 • 18.000 de membri nu sunt nici mulți, nici puțini dacă ne raportăm la un partid tradițional. Eu o văd ca pe o creștere a acelui principiu pentru care eu candidez - că politica trebuie făcută de oameni serioși din societate.
 • Noi 30 de ani am fost în logica aia „politica e coruptă, murdară, e un lucru urât, oamenii serioși nu fac politică”. Acum și după Colectiv am înțeles cu toții că dacă nu ne implicăm, oamenii onești, nu e nicio șansă să se schimbe lucrurile. Au fost niște pași, apoi alți pași, am intrat în Parlament - un partid din aoemni din societate. După am arătat că putem strânge un milion de semnături, după care am făcut alianța cu PLUS, iar la Europarlamentare am dovedit că am fost egali cu un dizonaur de mărimea PSD-ului, nimeni nu credea asta. Crește încrederea, crește și numărul de membri.
 • Plus are în jur de 16.000, deja suntem o alianță spre 35.000 de membri. E prima oară în 30 de ani când există un partid desprins din societate.
 • Credeți că numai PSD este interesat ca Viorica Dăncilă să intre în turul 2? Nu, întreaga clasă politică este interesată ca turul 2 să fie Klaus Iohannis - Viorica Dăncilă. Imaginați-vă liniștea serenă a unei dezbateri dintr-un tur 2 Klaus Iohannis - Viorica Dăncilă.
 • Un tur 2 Barna-Iohannis ar fi într-adevăr un tur despre ce Românie vrem să avem în următorii cinci ani, despre o Românie care trăiește de azi pe mâine sau o Românie care își asumă niște direcții de viitor, niște provocări.
 • Aceste alegeri sunt de fapt despre Turul 2 fără PSD. Asta este miza acestui prim tur. De aici aceste atacuri aliniate, din miza de a nu fi un tur 2 Barna-Iohannis.
 • Oamenii m-au întrebat „Da' cum de vă atacă toți, din toate direcțiile?”. Le-am zis: Cu-i profită? Dacă cetățeanul răspunde cui profită acel atac avem și răspunsul.
 • Că a plecat de la PSD e foarte clar. Chiar jurnaliștii care au făcut acea anchetă jurnalistică (n.r. Rise Project) mi-au spus că au făcut solicitări de informații pe legea 544, le-au primit, dar mi-au zis și că a fost și cineva „de bună credință” care ne-a trimis copia întregilor dosare de rambursare. Cineva din Guvern, de la PSD? Da, din ministerul respectiv. Nu am o problemă. Acele informații sunt publice oricum, proiecte pe fonduri europene, transparente, verificate de români, verificate de instituții eruopene, rambursate integral, fără corecții.
 • Vă reproșați ceva legat de activitatea cu fonduri europene prin firma dvs? Sunt de acord să-mi cer scuze, dar nu am găsit elementul unde ar fi trebuit să procedez altfel. Și legal, și moral am fost pe proceduri, am fost exact pe tot ceea ce prevedeau acele regulamente. Nu am găsit nimic să-mi reproșez, de-asta sunt destul de liniștit.
 • Acel proiect a fost evaluat de minister, nu de către mine. Eu nu am ales-o pe soara mea din mai mulți antreprenori. (...) Când am depus proiectul, am depus cu 15 structuri predefinite. Sora mea e inginer textilist, a zis că vrea să se implice și să angajeze oameni. Noi a trebuit să alegem antreprenorii. Nu a fost o procedură de selecție, în care să o fi favorizat pe sora mea în defavoarea altcuiva. Normal că am căutat oameni pe care îi cunoșteam și persoanele care se potriveau pe acele planuri de afaceri.
 • Am făcut planul, l-am dat ministerului, l-a evaluat și l-a avizat. Am implementat proiectul exact cum era în cererea de finanțare.
 • Bineînțeles că sora mea e afectată, ea nu și-a mai luat salariul de la jumătatea proiectului tocmai ca să plătească persoanelor vulnerabile acel salariu, a muncit pe brânci cât a fost proiectul. În momentul de față croitoria există, nu au dispărut mașinile, mpărufurile și stocurile sunt acolo. Dacă mâine ar fi comenzi ar continua să funcționeze.
 • E nedreaptă și revoltătoare situația pentru ea la nivel personal. I-am spus că este un cost electoral.
 • Acum vreo 2 ani într-o emisiune la TV am fost avertizat de un domn de la PSD: „Avem o chestie că a lucrat și soara dvs într-un rpoiect”. Am zis că era perfect legitim și moral. „Da, știu, dar o să folosim când va fi momentul”. Iată că a sosit momentul și au ieșit cu asta. De-asta spun că a fost un atac coordonat al PSD-ului și că nu e nimic ilegal.
 • Vă așteptați și la alte bombe de campanie? Se poate inventa orice, mă aștept în zilele următoare din disperare, pentru că este foarte mare disperarea PSD ca Dăncilă să ajungă în turul 2. Asta i-ar relegitima.
 • Nu am fost UTC-ist, am fost Șoim al Patriei. Nu am fost securist, nu am legătură cu niciun serviciu de informații, nici din țară, nici de afară, nici înainte de Revoluție, nici după. Până acum trei ani, când m-a invitat premierul Cioloș să fiu secretar de stat la Fondurile Europene nu cunoșteam personal nici măcar un singur politican din statul român.
 • Sondajul USR în care Barna e pe locul 3, la circa 5% în spatele Vioricăi Dăncilă. De unde poate fi recuperată diferența, din care parte a electoratului? Așa s-a întâmplat și la europarlamentare. Electoratul nostru se mobilizează mai pe final de campanie, când oamenii conștientizează că urmează un vot care contează și care poate schimba România.
 • Un tur 2 fără PSD ar arăta că România începe să respire, după ce 30 de ani am fost conduși, direct sau indirect, de un partid care și-a bătut joc de România.
 • Nu se poate să ignorăm toate subiectele care îi interesează pe oameni și să discutăm doar despre cum să scape condamnații. Când vorbim de școli, când vorbim de autostrăzi, când vorbim de păduri?
 • Sunt convins că acum pe final de campanie va exista acea mobilizare înc are oamenii să trimită PSD acasă ca o minimă sancțiune.
 • Oamenii au început să mă cunoască. În momentul în care oamenii mă cunosc înțeleg că vorbim de un alt fel de om în politica românească, și de o altfel de energie. Miza e ca mesajul să ajungă în cât mai multe locuri. V-a ajutat ancheta Rise la notorietate? Nu neapărat. Și apariția la Antena 3 a contat, apoi am primit mesaje de la oamenii care mi-au mulțumit că părinții lor m-au cunoscut pe acea cale, că doar acolo se uită.
 • Sunt premise bune să existe cvorum la ședința de învestire a Guvernului Orban, pentru că cvorumul este miza. Dacă va fi cvorum, cred că Guvernul va trece. Miza pentru PSD este ca organizarea alegerilor să fie organizate de doamna Dăncilă.
 • Un nou guvern va descătușa niște energii în societate - în sfârșit am scăpat de PSD, hai să mergem la vot.
 • E o provocare cvorumul. Ieri discutam despre câteva voturi, sub degetele unei mâini, care mai trebuie găsite. Deci sunt premise corecte.
 • Întrebat despre declarația lui Cioloș că și-ar asuma și mâine guvernarea. Da, cu o majoritate în parlament. În discuțiile cu PNL acest subiect nu a existat, a fost subiect de presă.
 • Poziția noastră a fost consecventă - avem niște măsuri, hai să le punem în față să vedem dacă există majoritate. Am constat că nu există.
 • Întrebare de la cititori. Care este doctrina partidului USR? Încă de la preluarea partidului am spus că viziunea USR e de centru-dreapta în politica românească. Tocmai pe partea stângă pretind că există și PSD-ul și Ponta. Pe partea dreaptă PNL s-a dus într-o zonă tradițional-conservatoare și zona de aceasta pro-eruopeană, modernizatoare, susținere de antreprenoriat, de economie de piață deschisă, de inițiativă privata, această componentă activă a societății este zona unde în mod natural se găsește USR.
 • Întrebare de la cititori. Măsuri economice: Am un program, pe danbarna.ro, cu zece priorități ale președinției mele. Vorbim demararea investițiilor publice mari - când chiar începi să faci autostrăzi sau spitale de regioanle, nu vorbești doar de câte mii de locuri de muncă directe, ci de toată această economie colaterală care se dezvoltă automat. Altă direcție în zona de economie și forță de muncă: Eliminarea impozitării pentru salariul minim. Nu putem să vorbim de dezvoltare impozitând sărăcia. E o măsură prin care îți asiguri că ai venituri mai bune pentru că noi avem o problemă cu antreprenorii care vor să se dezvolte pentru că nu găsesc forță de muncă și atunci le asiguri o forță de muncă stabilă.
 • Proiectele de autostrăzi prioritare pentru mandatul său de cinci ani? O autostradă se face în 8-10 ani, nu în cinci ani, nu pot să promit. PSD-ul a promit niște sute de kilometri și avem 70 dacă îi numărăm cu mare atenție. Dar prioritățile sunt Autostrasa Pitești-Sibiu și cele 2 autostrăzi pe Moldova, A8 Târgu Mureș - Iași și A7 București - Suceava. Dezvoltarea vine prin infrastructură, este prioritatea principală pentru oamenii de acolo.
 • Despre Andrei Caramitru: Andrei este unul din cei 17.000 de membri. Nu exprimă opinia USR, e unul din membri. Nu susțin agresivitatea de limbaj, îi transmit și eu. E un om care își asumă niște opinii și primește reacții pe măsură. Nu cred că soluția e să dăm afară membrii din USR care au opinii contodente. De câte ori a avut 2-3 derapaje grave și-a cerut scuze, au fost lucrurile clarificate. Cel mai simplu e să avem acest dialog cu el.
 • Detalii personale: Sunt căsătorit, stau la bloc în chirie. La Parlament merg cu mașina. Nu m-am schimbat, am aceiași prieteni, aceeași mașină. Nu m-am schimbat cu nimic devenind lider de partid. Ies mult mai rar la bere cu prietenii, dar mă întreabă lumea ce mi-a trebuit să intru în politică pentru că aveam o viață liniștită. Răspunsul e că cineva trebuia s-o facă.
 • Ce veți face pe 11 noiembrie? Voi sărbători alături de colegi intrarea în turul 2, apoi ne așezăm la masă să facem strategia
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8587 vizualizari

 • Cum Canada il are pe Justin, noi il vrem pe Dan! (Miercuri, 30 octombrie 2019, 5:09)

  cenzuratul [utilizator]

  Buna ziua, dle presedinte!

  Dupa cum vedem, lumea progreseaza, spre exemplu Air Canada renunta sa-si apeleze calatorii cu "doamnelor si domnilor", care evident e o formula de adresare invechita si ofensatoare la adresa unei anumite parti din comunitatea LGBTI.

  Credeti ca in mandatul dvs vom vedea asemenea progrese facute si in societatea romaneasca?
 • Ideologie / Doctrina Politica (Miercuri, 30 octombrie 2019, 7:09)

  un domn [utilizator]

  Intens se discuta in Societate ca USR este de Dreapta, dar USR niciodata a declarat asa ceva, cand se vor aduce clarificari in ceea ce priveste doctrina politica ?
 • Revenim cu întrebările trecute. (Miercuri, 30 octombrie 2019, 8:05)

  prec [utilizator]

  Ce doctrină economică îmbrățișați?
  Ce măsuri economice, pomeniți doar trei, veți lua pentru a stopa prăbușirea totală a economiei.
  Cum se poate responsabiliza „justiția” ca să nu mai dureze procesele zeci de ani, până se prescriu?
 • Despre valori (Miercuri, 30 octombrie 2019, 8:32)

  ww [utilizator]

  Colegul Caramitru declara nu demult ca: "Partidele tradiționale se bazează pe rețete și discursuri învechite și pe corupție (sindicate, primari, relații cu firmele mari; religie, familie tradițională, naționalism declarativ etc.)".
  Asadar religia, familia, nationalismul sunt invechite si tin de coruptie! Ati putea sa ne aratati care sunt valorile "noului" USR, ca pana acum au fost tinute la secret?
  Tinand cont ca va doriti sa deveniti conducatorul unui popor atasat tocmai de aceste valori traditionale va rugam sa ne explicati care sunt noile valori pentru care dvs si USR militati si cum sunt acestea compatibile cu ceea ce simt românii.
  Data fiind agresivitatea celor care va sustin, sunt oare indreptatiti cei care nu impartasesc maretele valori USR sa se teama de repercursiuni daca veti primi mai multa putere?
  Dvs cum explicati agresivitatea si lipsa de argumente a fanilor, inclusiv pe forumuri? Dle Barna, pentru ca tot veni vorba de "relatii sanatoase", dati-ne va rugam mai multe detalii despre relatia de rudenie dintre Ciolos si Virgil Ardelean aka "Vulpea".
  Dle Barna, de ce fugiti de dialog si de o dezbatere cu Paleologu? Daca nu sunteti in stare sa va aparati propriile puncte de vedere si sa purtati o discutie cu un contracandidat, cum veti fi oare in masura sa aparati drepturile si interesele unui popor?
  Cum spuneam, data fiind intentia dvs de a deveni presedinte al unui popor crestin si cu valori traditionale, va rugam sa ne clarificati si urmatorul aspect: Dle Barna, credeti in Dumnezeu si il marturisiti pe Iisus Hristos?
 • Cum comentati ca Johannis nu a dat niciun interviu (Miercuri, 30 octombrie 2019, 8:54)

  Miky60 [utilizator]

  Cred ca suntem singura tara din lumea asta mare in care presedintele nu a dat niciun interviu in cei 5 ani de mandat, doar declaratii citite si unde, in campania electorala, nu a venit presedintele la nicio dezbatere, nici el si nici al doilea si al treilea clasat in sondaje.
  Duse sunt zilele in care aveam dezbateri electorale, in care se discutau teme si erau CTP sau Turcescu moderatori la discutii Basescu - Nastase sau Iliescu - Constantinescu sau Ponta - Johannis.
  In conditiile astea, cred ca prezenta la vot va fi undeva sub 30%. Multi nu stiu nici macar ziua in care sunt alegerile.
  Asa ca ce sanse sa aibe Barna care va intra in turul 2 doar daca va fi o mobilizare adevarata?
 • neputinta Romaniei (Miercuri, 30 octombrie 2019, 9:13)

  sorin3 [utilizator]

  In ultima vreme in spatiul public se tot vorbeste de incapacitatea Romaniei de a evolua, de a se civiliza.
  Ati itit directivele NKVD pentru europa de est? Credeti ca politcienii romani sint incometenti si corupti sau ne putem gindi si la rea intentie?
  De ce serviciile nu au reusit in 30 de ani sa investigheze legaturile "revolutionarilor" cu URSS sau altii? Va doriti sa aflati tot adevarul despre revolutie si influenta puterilor straine in politica romaneasca in ultimii 30 de ani?
  Daca situatia noastra de azi nu e intimplatoare ci e doar efectul unui plan bine pus in aplicare, nu vom reusi sa o depasim decit daca vom fi constienti de asta si daca vom vace un efort coordonat si bine gindit.
 • campanie electorala (Miercuri, 30 octombrie 2019, 9:18)

  sorin3 [utilizator]

  USR e un partid tinar cu bune perspective de a da un guvern in perioada urmatoare. Dar asta il face si o tinta pentru diverse serviicii secrete, organizatii infractionale , etc.. Exista un mecanism prin care USR se apara de astfel de fenomene, in special de persoane care se inscriu in partid doar pentru a putea profita. Ma gindesc aici la inscrieri in partid a unor fosti membrii PSD, PNL etc, vezi cazul Lupoi inscris in PNL .
  Adica in mod evident va fi , sau poate chiar este deja, un efort de infiltrare a USR de catre diversi borfasi, um va aparati?
 • Provocare (Miercuri, 30 octombrie 2019, 9:25)

  MarcelCostea [anonim]

  Când va înceta să ne plictisească cu ”noi suntem noi, ceilalți sunt vechi” și ne va spune concret ce va face? Are vreo idee pentru țară sau nu? Chiar crede că cineva îl votează doar pentru că e nou? Îl provoc ca de acum, până la vot, să nu mai spună niciodată ca e nou și să își promoveze doar ideile dacă le are.
 • propagandă (Miercuri, 30 octombrie 2019, 9:38)

  emilian_m [utilizator]

  Ce părere aveți despre declarațiile și postările colegului dvs de partid și fostului consilier, Andrei Caramitru?

  Cum vedeți acest fel de propagandă, bazată pe atacuri, instigare, și jumătăți de adevăr?

  Credeți că acest fel de propagandă, folosit adesea de oameni din partidele vechi, se potrivește unui partid de oameni noi, cum e USR, și candidatului Dan Barna?
 • Sylvie Goulard (Miercuri, 30 octombrie 2019, 10:01)

  ctodor [utilizator]

  Buna ziua,

  Imi puteti raspunde cum a votat USR-PLUS in "cazul Sylvie Goulard" in Parlamentul European?
 • Campanie - CITESTE-MA (Miercuri, 30 octombrie 2019, 10:04)

  C.Catalin [utilizator]

  Având în vedere toate sondajele, in momentul de fata nu intrați in turul 2.
  1. Ce ve-ti face pentru a schimba situația având în vedere numărul redus de zile pana la vot?
  2. Ve-ti miza pe o dezbatere 1 vs 1 cu Viorica Dancila, lucru ce l-ar avantaja pe Iohannis, dar va va acorda sansa de a intra împotriva lui in turul 2 Si pentru a avea o dezbatere si cu el (pe care daca o aveti, există șanse să castigati alegerile acestea).
  3. Dacă nu intrați in turul 2, sondajele alianței USR-PLUS vor scădea, cu repercusiuni directe la alegerile locale și parlamentare. Va ve-ti asuma responsabilitatea? In ce fel se va manifesta aceasta asumare?
 • Greseala tuturor candidatilor (Miercuri, 30 octombrie 2019, 10:16)

  FanelJr [utilizator]

  Presedintele nu poate face autostrazi dar nici reforma ANAF-ului.

  Dl-ul Barna a dat ca exemplu digitalizarea ANAF-ului. Daca ar fi fost in locul dl-ului Iohannis, ce ar fi putut sa faca in acest sens?
 • Ce veti face? (Miercuri, 30 octombrie 2019, 10:19)

  EQUANT [utilizator]

  Ce veti face daca veti ajunge presedinte? Care sunt masurile imediate, dar si cele pe termen mediu si lung?

  Poate nu am fost eu suficient de atent, insa nu le-am regasit pe undeva.
 • Credeti va veti fi un presedinte potrivit pt RO? (Miercuri, 30 octombrie 2019, 10:25)

  EQUANT [utilizator]

  Ce va diferentiaza de Iohannis?

  Daca veti pierde batalia pt turul 2 in fata Dancilei, cum analizati impactul asupra USR?
 • Cum ii convinge pe cei care nu cred ca nu a furat? (Miercuri, 30 octombrie 2019, 10:26)

  FanelJr [utilizator]

  D-ul Barna a explicat in interviuri de ce nu e nici o problema cu afacerile cu fonduri. In acelasi timp, exista articole scrise care spun altceva.

  Cum crede ca-i poate convinge pe cei care pot citi in fiecare zi acel articol? Dansul a explicat doar in cateva interviuri de ce acel articol fals. Se gandeste sa dovedeasca intr-un mod similar, poate pe site-ul propriu, cu dovezi clare?
  Chiar crede dansul ca oamenii nu cred in acel articol? Deja aparent unii si-au schimbat pararea..
 • Buna ziua, domnule Barna! (Miercuri, 30 octombrie 2019, 10:32)

  AnticoruptieinRomania [utilizator]

  Am vazut aseara prestatia dvs de la Realitatea TV si mi-a placut foarte mult. Va voi vota cu siguranta, eu, familia mea si prietenii mei. Sunteti singura sansa a Romaniei de a ne scapa de PSD si Dancila, intrarea dvs in turul doi aruncand PSD-ul la lada de gunoi a istoriei. Iohannis intra oricum in finala, asa ca un vot masiv pentru dvs este imperios necesar!
  Intrebare: nu considerati ca atacurile la care sunteti supus e rodul unei intelegeri subterane intre vechile partide? Observ ca domnul Paleologu va ataca constant, iar in online se vorbeste de un post de ambasador pentru el pentru aceasta prestatie.
  Multumesc si mult succes!
 • Intrebare (Miercuri, 30 octombrie 2019, 10:51)

  Bitzer [utilizator]

  Domnule Barna, de ce nu acceptati o dezbatare publica cu principalii contra canditati? Nu credeti ca Romania are dreptul sa la aceasta confruntare de idei/opinii intre candidatii la presedentie?
  Multumesc!
 • Fara dezbateri (Miercuri, 30 octombrie 2019, 13:19)

  Imperialistu [utilizator]

  Cu alte cuvinte, domnul Barna vrea dezbateri cu Johannis si Dancila, dar nu doreste sa fie deranjati de alti candidati. De pilda, de Theodor Paleologu. Paleologu "nu conteaza" pentru Barna, asadar cetatenii romani nu merita o dezbatere. Elegant si curajos acest domn Barna. Merita sa intre in turul al doilea al alegerilor prezidentiale!

  Mi-a placut si ideea ca alti candidati care nu sunt Barna au rolul de a-l sabota pe candidatul USR. Mi-a placut cu atat mai mult cu cat unii ar putea spune ca Barna are rolul de a-l sabota pe Johannis.

  In fine, regret ca am ajuns in situatia in care candidatii la presedintie nu au curajul nici macar de a discuta cu contracandidatii lor si prefera intalnirile cu fanii. E ridicol, dar astia sunt politicienii nostri, "noi" sau vechi.
 • misto biznis (Miercuri, 30 octombrie 2019, 14:10)

  Nevermind [utilizator]

  "În momentul de față croitoria există, nu au dispărut mașinile, mpărufurile și stocurile sunt acolo. Dacă mâine ar fi comenzi ar continua să funcționeze."

  Pai sor-ta cu ce s-a ocupat, repara masinile noi? Sau ai vrea ca acele comenzi sa pice din cer, eventual de la un stat centralizat?

  Deci la musiu barna, fondurile europene sunt pentru proiecte pe termen scurt, doar perioada monitorizare, gen cat se papa/toaca banii aia gratis de la UE, nu? Misto.
 • De ce nu schimbati rapid mesajul de campanie? (Miercuri, 30 octombrie 2019, 15:05)

  sile_v [utilizator]

  Intreb pentru ca aveti nevoie masiv de mobilizarea bazinului anti-PSD.

  "Fericiti in Romania" e un slogan mult prea general, care nu mobilizeaza oamenii.

  Am vazut in unele locuri intrebarea :"Nu vreti PSD in turul 2?" Votati Dan Barna!

  Tot nu imi pare bun. Mai bun este un indemn direct, care poate mobiliza spre actiune: Fara PSD in turul 2!

  Restul tine doar de o simpla explicare a situatiei, cum putem bloca accesul PSD-ului in turul 2: Singurul vot util e pentru Dan Barna. Iohannis intra sigur in turul 2, Paleologu nu are nicio sansa reala.

  Nici macar nu e nevoie de atacuri spre cei doi contra-candidati, adica Iohannis si Paleologu, puteti avea chiar o atitudine neutra-binevoitoare. Doar trebuie explicata situatia reala de pe teren:

  Fara PSD in turul 2! Singurl vot util e cel pentru Dan Barna.

  Multumesc.
 • de ce nu se pot vota comentariile, Hotnews? (Miercuri, 30 octombrie 2019, 15:07)

  Cata_ [utilizator]

  ia spune-ti, de ce nu pot vota comentariile la acest articol, dar pot la celelalte?
 • Turul 2 (Miercuri, 30 octombrie 2019, 17:05)

  Cartisoara [utilizator]

  Barnacule, e si mai mare disperarea de tine si de USR ca esti tot mai departe de turul 2 si cu sondaje in picaj liber. Nu te supara, dar nu sunt nici troll si nici psd-ist si tog trolli tai sa-mi accepte parerea ca atare a aunui om indecis daca merge la vot sau cu cine voteaza
 • 15.000 vs 6.000 vizualizari (Miercuri, 30 octombrie 2019, 17:45)

  ww [utilizator]

  Stimate domn Barna, nu aveti nimic de spus. Iar de bazaconiile pe care le insirati nu prea mai e nimeni curios, puteti compara vizualizarile interviului dvs cu cele de la interviul dlui Paleologu. Intelegem de ce nu doriti dezbatere. Intelegem si motivarea atacurilor suburbane ale USR la adresa lui Paleologu.
  Dle Barna, nu mai faramitati voturile dreptei. Retrageti-va si dati sansa unui politician redutabil sa intre in cursa cu Iohannis.
 • Stimate d-le Barna, (Miercuri, 30 octombrie 2019, 17:53)

  Nyk1 [utilizator]

  Deși nu vă susțin chiar 100% toate ideile, vă felicit pentru măsura privind eliminarea impozitării sărăciei și, aș adăuga eu mai precis, eliminarea impozitării persoanelor sărace care totuși muncesc.

  Prima mea întrebare este: ce resurse financiare veți folosi pentru a acoperi gaura de buget creată din eliminarea impozitului pe venit până la nivelul salariului minim? Totodată, ce măsuri economice sunt planificate pentru a duce la creștere reală a puterii de cumpărare, ce ar face un guvern USR pentru a evita o creștere a inflației în acest caz? (se știe că o creștere bruscă a veniturilor populației poate duce la inflație, cum a fost cazul în ultimii ani, când PSD a mărit salariul minim)

  A doua mea întrebare: Johannis a numit trei premieri PSDiști în timpul mandatului său. În ipoteza că în timpul mandatului dv., PSDul va câștiga, să zicem, majoritatea absolută - ați proceda altfel decât Johannis? Dacă da, cum anume?
 • cine sunt gazdele (Miercuri, 30 octombrie 2019, 19:03)

  was [utilizator]

  Cine sunt cele doua gazde HN, numele lor nu apare in articol.

  N.R.: Clarice Dinu și Victor Cozmei
 • sa nu avem dezbateri? (Joi, 31 octombrie 2019, 6:24)

  Coco Whistle [utilizator]

  ce democratie unica in sens negativ avem. ar trebui anulate alegerile. acesti oameni nu pot aspira la functia de presedinte. ce ii califica?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by