​Ludovic Orban a afirmat, luni, că decizia Vioricăi Dăncilă de a transmite Comisiei Europene a treia propunere de comisar european, în persoana lui Victor Negrescu, reprezintă o obrăznicie, deoarece nu mai are calitatea de a face nominalizări, după ce a fost demisă prin moțiune de cenzură, notează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Asta se pare încă o obrăznicie a doamnei Dăncilă, să îți permiți să faci a treia propunere de comisar european, după ce prima nu a intrat în calificări, a doua nici măcar nu s-a luat în discuție, să vii cu a treia propunere. Este o obrăznicie și o incapacitate de a înțelege exigențele pe care le reclamă exercitarea unei poziții de conducere în statul român. Dacă Dăncilă a trimis o propunere, este poziția președintelui Comisiei Europene care trebuie să ia o decizie eventual la această nouă propunere. Ca urmare a deciziilor legate de Brexit, nu există o grabă atât de mare și dacă Guvernul este învestit pe 4 noiembrie va avea capacitatea de a face o propunere în timp util”, a spus Ludovic Orban, în Parlament.

El a adăugat că președintele Comisiei Europene cunoaște situația României și speră că va lua o decizie în funcție de aceste considerente. „Sunt convins că președintele CE cunoaște situația din România și va lua o decizie în funcție de toate considerentele legate de situația politică din România. A ajuns aproape o telenovelă. Doamna Dăncilă nu mai are nicio calitate să vină cu o propunere de comisar european. România s-a făcut de râs că Dăncilă a venit cu două propuneri cu grave probleme de integritate”, a subliniat Orban.

Reacția vine în contextul în care Viorica Dăncilă a confirmat că Victor Negrescu, fost ministru pentru Afaceri Europene, este propunerea Guvernului pentru funcția de comisar european, scrisoarea către Bruxelles urmând să fie trimisă marți.