Premierul demis Viorica Dăncilă a afirmat vineri, la Satu Mare, că şansele de a ajunge preşedinte "sunt foarte mari".

Viorica Dancila (sursa foto-portalsm.ro)Foto:

"Cred că şansele sunt foarte mari, pentru că eu chiar cred în oameni şi chiar cred în poporul român şi cred că această ţară merită mult mai mult din partea preşedintelui României. În primul rând merită un preşedinte care să-i unească pe români şi nu să-i dezbine, merită un preşedinte care să fie în mijlocul românilor şi nu să-şi aducă aminte de ei din cinci în cinci ani, când vin alegerile”, a declarat candidatul PSD la alegerile prezidențiale, citată de Agerpres.

Viorica Dăncilă, ministrul Apărării, Gabriel Leş şi ministrul Agriculturii, Petre Daea se află în Satu Mare. În plină campanie electorală, cei trei au vizitat Piaţa Someş, unde şi-au cumpărat fructe şi legume şi şi-au făcut fotografii cu producătorii.

Potrivit Barometrului Europa FM, realizat de IMAS pentu perioada 9-28 septembrie, Dăncilă se afla pe locul 4 în intențiile de vot ale alegătorilor.

Sondajul realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arată că favorit rămâne Klaus Iohannis, cu puțin peste 45 de procente. Următorul clasat, la mare distanță, este Mircea Diaconu, sustinut de ALDE și Pro România, care ar lua 16,6% din voturi. E pentru prima oară când numele său este inclus în Barometrul Europa FM.

Al treilea clasat, potrivit Barometrului Europa FM, este Dan Barna care scade față de luna august la 14,2%. Urmează Viorica Dăncilă cu 12,4%, în creștere cu 4 procente. Theodor Paleologu care candidează din partea PMP ar aduna 7,7%. Şi el apare pentru prima oară în Barometrul Europa FM.