Propunerea de ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș este directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, funcție pe care o ocupă din 2017. Anterior a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și în cel al Transporturilor dar și director responsabil de fonduri europene, potrivit Mediafax.

Marcel BolosFoto: Facebook

Marcel Boloș este din Oradea, iar înainte de a deveni directorul ADR Nord-Vest a ocupat, timp de aproape doi ani, funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în timpul guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș. De asemenea, în perioada 2013-2015 a fost director general și coordonatorul Autorității de Management Programul Operaţional Sectorial "Transport" și al Direcției Generale Management și Strategii.

De asemenea, a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului în anii 2012 și 2013.

A ocupat și funcția de director executiv în Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională a Primăriei Oradea în perioada 2008-2012. De altfel, acesta a mai lucrat pentru Primăria Municipiului Oradea pe diferite funcții între anii 1993 și 2000.

În perioada 2005-2008 Boloș a fost directorul economic în cadrul Administraţiei Patrimoniului Imobiliar al Consiliului Local Oradea.

Marcel Boloș este și profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universității din Oradea și are un doctorat în contabilitate - “Bugetul şi contabilitatea comunităţilor locale între starea actuală şi posibilităţi de modernizare” - obținut la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Ştiinţe Economice. În perioada 1999-2015, propunerea de ministru din partea PNL a mai predat la aceeași facultate ca: asistent universitar; lector universitar doctor și conferențiar universitar doctor la catedra de Finanţe Contabilitate.

Marcel Boloș a publicat sau a contribuit la diferite lucrări și articole de specialitate în domeniul economic.