Miniștrii propuși în Cabinetul Ludovic Orban ar urma să fie audiați în comisiile parlamentare de specialitate săptămâna viitoare, iar data probabilă a unui vot pentru noul Guvern este 5 noiembrie, potrivit unor surse politice din PSD și PNL. Calendarul investirii Guvernului este îngreunat în contextul în care PSD deține o majoritate fragilă în Birourile Permanente și intenționează să lungească cât mai mult procedura. De partea cealaltă liberalii nu se grăbesc având în vedere că nu au încă voturile necesare pentru validarea viitorului Guvern.

Ludovic Orban, în ParlamentFoto: AGERPRES

"La sfârșitul acestei săptămâni, joi-vineri se va depune la Parlament programul de guvernare și lista cabinetului Orban. Săptămâna viitoare se reunesc Birourile Permanente și se stabilesc audierile în comisii. Data cea mai probabilă pentru investirea Guvernului este 5 noiembrie", au explicat pentru HotNews.ro sursele citate.

PSD deține o majoritate fragilă în Birourile Permanente și intenționează să lungească cât mai mult procedura de investire a Guvernului Orban.

De partea cealaltă liberalii nu se grăbesc având în vedere că nu au încă voturile necesare pentru validarea viitorului Guvern. Pentru investirea Guvernului sunt necesare 233 de voturi iar in prezent PNL (96) are susținerea UDMR (40) ALDE (25) și a Minorităților (17). PMP și USR nu au luat încă o decizie în acest sens iar PRO România susține că nu vor vota Guvernul Orban.