Toți se înghesuie să meargă la guvernare când e bine, dar nu vrea nimeni când e greu, declară la RFI vicepreședintele PNL Florin Cîțu. Liderul senatorilor liberali spune că ar accepta postul de ministru de Finanțe, dacă i se va propune oficial, pentru că ar fi ”o onoare” să facă parte din acest Guvern.

HotNews.roFoto: Hotnews

Florin Cîțu se arată convins că PNL va ține cont de condițiile puse de partidele de Opoziție, pentru sprijinirea Guvernului Orban: ”Aceste condiții se regăsesc majoritatea și în moțiunea de cenzură, semnate de cele șase partide care au votat moțiunea și au mers împotriva Guvernului Dăncilă. Deci nu vedem o problemă în a încorpora aceste condiții în programul de guvernare, majoritatea sunt condiții de bun simț”.

Senatorul PNL e sigur că Guvernul Orban va trece din prima de Parlament: ”Eu sunt încrezător că Guvernul va trece, pentru că nimeni dintre cei care au semnat moțiunea de cenzură nu vrea să mai dea o singură zi în plus Guvernului Dăncilă (...). Rațiunea și interesul românilor va învinge până la urmă și vom avea un Guvern care va trece din prima”.

Florin Cîțu precizează că sunt mai multe persoane luate în calcul pentru postul de ministru de Finanțe în viitorul Guvern Orban: ”Sunt discuții în interior, sunt mai mulți oameni care sunt luați în considerare, dar oficial nu, nu mi s-a propus așa ceva. Deocamdată, sunt trei sau patru persoane care sunt pe o listă de miniștri de Finanțe”.

Vicepreședintele PNL spune că ar accepta funcția de ministru de Finanțe: ”Bineînțeles. În acest moment, oricare dintre colegii mei ar trebui să spună da. Și eu chiar, dacă mi se propune acest lucru, pentru că de trei ani de zile arătăm că se fură din bugetul României, banii sunt cheltuiți ineficient, această risipă și toți dintre colegii mei știm cum să reparăm situația. Pentru oricare dintre noi o să fie o onoare să fim în acest Guvern, mai ales că e o perioadă dificilă pentru România. Toți se înghesuie să meargă la guvernare atunci când e bine, dar nu prea vrea nimeni atunci când e greu și o vedem mai mult ca o datorie față de români. De aceea și eu și colegii mei nu vom avea o problemă să spunem da, sunt sigur”.