Liderul USR, Dan Barna, a fost admonestat la o dezbatere la Iași să nu folosească expresii legate de ficat, după ce a spus că va face tot ce depinde de ficatul său ca România să devină civilizată. Un bărbat din public i-a spus lui Barna că sugerează „un sac de box pregătit să încaseze”, transmite Mediafax.

Dan BarnaFoto: Agerpres

Dan Barna a afirmat, duminică, la o dezbatere la Iași, că a vorbit cu mulți români din diaspora și cu mulți tineri din țară care declară că vor să plece, nu pentru că vor o altă țară, ci pur și simplu un alt stat.

„De fapt, ceea ce noi trebuie să facem și ceea ce noi vom face este un alt stat, un stat care chiar începe să funcționeze. Pentru că eu nu promit că România va deveni Elveția în 3 ani, 5 ani, dar pot să vă promit că și eu și colegii mei și Dacian Cioloș, toți din alianța USR PLUS vom face tot ce depinde de ficatul nostru ca România să înceapă să fie țara aceea civilizată care se modernizează, care folosește tehnologiile digitale, care pune documente pe internet astfel încât să nu trebuiască să mai mergi pe la ghișee decât în situații excepționale, o țară în care antreprenorii sunt susținuți de către stat și sprijiniți să își înființeze firme, să poată să demareze afacerile care au succes și nu să fie urmăriți doar ca și vacă de muls taxe sau ca potențiali evazioniști cumse întâmplă în momentul de față”, a spus Barna.

Un bărbat din public i-a spus liderului USR că, din punctul de vedere al unui fost boxeur, „să ai un ficat bun înseamnă să fii rezistent la lovituri, să fii bun pe sac de box”.

În opinia acestuia, nu este nevoie de un candidat care să fie bun pe post de sac de box, ci de un candidat care să atace, deoarece „atacul este cea mai bună apărare”.

Acesta l-a rugat pe Barna să își reformuleze declarația.

„Când vorbeam de ficat mă refeream nu la încasat, ci la energie. Pentru că ficatul e și furnizorul de energie al nostru. Și într-adevăr, pot să reformulez la cererea publicului și să completez: ficatul cu inima și mintea, pentru că da, vom folosi tot ce ține de ficatul, mintea și inima noastră pentru a duce România în direcția de modernizare prin care să devină țara în care putem să fim fericiți, aici la noi”, i-a replicat Barna.