Viceliderul deputaților PMP Petru Movilă va depune luni o solicitare de înființare a unei comisii de anchetă privind cazul TAROM, după ce fosta șefă a instituției l-a acuzat pe Răzvan Cuc că i-a cerut să țină avioanele la sol în ziua moțiunii, pentru a împiedica parlamentarii să voteze, potrivit Mediafax.

„Este revoltător ce s-a întâmplat la TAROM în ziua moțiunii. Dacă doamna Mezei are dreptate, atunci, ministrul Cuc trebuie să răspundă penal.Voi cere luni înființarea unei Comisii de anchetă pentru a afla exact ce s-a întâmplat. Îi vom chema la audieri pe toți cei implicați în acest caz. Sigur vom afla adevărul. Frica de demitere i-a făcut sa ia asemenea masuri”, a scris Petru Movilă, pe Facebook.

Mădălina Mezei a confirmat joi că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să reţină aeronavele Tarom la sol în ziua moţiunii, acesta fiind motivul real al demiterii sale şi a declarat, pentru MEDIAFAX, că îi va face plângere penală. Cuc răspunde, pe Facebook: sunt minciuni aruncate pe piață.

Mezei a confirmat informaţiile potrivit cărora demiterea acesteia a fost cauzată de refuzul reţinerii la sol a aeronavelor curselor interne în ziua votării moţiunii. Fostul director Tarom a confirmat că, joia trecută, când o parte dintre parlamenteri trebuiau să vină din ţară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-a cerut să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

Fostul director al companiei Tarom, Mădălina Mezei, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că hotărârea de a fi demisă a apărut brusc, la o săptămână după ce i s-a decis prelungirea mandatului. Motivul exprimat de Consiliul de Administraţie ar fi lipsa de rapiditate în desfăşurarea proiectelor.

Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române Tarom S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media.