Cătălin Ivan a declarat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că președintele Klaus Iohannis blochează numirea comisarului european din cauza intereselor străine. El a adăugat că cel mai probabil Iohannis îl va desemna în final pe Siegfried Mureșan premier, fiind „omul Germaniei”, potrivit Mediafax.

Catalin IvanFoto: Facebook

„ Klaus Iohannis blochează acum numirea comisarului dintr-un calcul foarte simplu, interesele străine îi spun că în momentul în care Klaus Iohannis are propriul guvern va numi un comisar agreat de cei din afară. Eu aș pune pariu că nu va fi Orban cel care va ajunge premier, ci eventual Siegfried Mureșan. Acesta este omul Germaniei la Bruxelles, nu omul României. În primul mandat am fost acolo, vă spun ca europarlamentar. Mureșan a venit de la Berlin, nu de la București, a fost neinspirat pus de Băsescu pe listă, probabil tot la cerința celor de acolo, a ajuns în Parlamentul European, a doua zi a fost numit purtător de cuvânt al PPE, cel mai mare grup politic din PE. Un om fără experiență, era clar că nu a fost pus de România”, a declarat Cătălin Ivan, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu.

Candidatul ADN la prezidențiale a adăugat că Iohannis vrea un Guvern agreat de Germania, și un comisar european agreat tot de Germania.

„Acest -Guvern al meu-, Guvernul lui Klaus Iohannis, e unul pus tot de afară. Interesele sunt ca în România să existe un guvern agreat de Germania, cu un comisar agreat de Germania, pentru că și la Bruxelles sunt jocuri de putere foarte multe. Cam acestea sunt interesele lui Klaus Iohannis. Toți ceilalți, dacă îi luăm rând pe rând, veți vedea că nu au legătură cu România, ci cu polițe care le au de plătit și frustrări din trecut. Astfel România intră în criză politică în plină campanie electorală. Vine iarna, iarna sunt multe probleme. Noi nu avem guvern, buget sau o majoritate care să dea un guvern”, a adăugat Ivan.

El îl atacă pe Klaus Iohannis, precizând că șeful statului nu vrea să vorbească despre ce a făcut în cinci ani de mandat.

„În primul rând, Klaus Iohannis nu dorește să se vorbească despre mandatul care s-a încheiat. Nu vrea să dea un raport de activitate. Au fost cinci ani de zile. Acest domn, care mai vrea un mandat, a mai avut cinci ani. De bun simț este ca atunci când mai ceri un mandat să spui ce ai făcut în mandatul trecut. A avut mesajul -România lucrului bine făcut-. Păi lucrul bine făcut înseamnă să nu faci nimic. Sunt cinci ani de zile în care nu a făcut absolut nimic. Faptul că vine și mai cere un mandat, e clar că îl pune într-o situație dificilă. Acum e -România normală-. Ca și cum suntem anormali și vom fi normali de acum încolo. În primul rând Klaus Iohannis nu dorește să discute despre ceea ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani de zile, nu vine la dezbateri, nu participă, nu există”, a subliniat Ivan.

Întrebat despre cum vede actuala situație politică, Ivan a susținut că „este o fumigenă în cel mai clasic sens al cuvântului”.