Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus, la finalul discuțiilor cu premierul desemnat Ludovic Orban, că partidul său are 12 condiții pentru a vota noul guvern și ca va hotărî săptămâna viitoare ce va face.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Am venit pregătiți cu un document în 12 puncte de preocupare pe care le avem, condițiile pe care noi le punem pentru a acorda votul noului guvern. Printre condiții: menținerea cotei unice de impozitare, reținerea de a da ordonanțe în domeniul justiției, continuarea proiectelor majore de infrastructură începute, pentru că credem că trebuie să existe o continuitate, altfel am irosi resurse financiare, am cerut să se continue ceea ce este demarat, listarea la bursă a companiei Hidroelectrica, un guvern monocolor”, a spus Tăriceanu, care a adăugat că le-am lăsat celor ”de la PSD, ah..., celor de la PNL” să studieze condițiile și că va exista o discuție la începutul săptămânii viitoare pentru a trage concluzia definitivă”.

”Nu pot spune că am hotărât astăzi ceva. Săptămâna viitoare vom hotărî ce facem. Presupune și o reuniune o forurilor statutare. Țin cont de faptul că colegii mei au experiența politică pentru a rezolva această criză cât mai repede”, a mai spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a declarat de asemenea că nu va negocia ”chestiunea guvernului monocolor”, pentru că altfel există riscul ca PNL să rămână minoritar.

Acesta a spus că nu acceptă intrarea PMP la guvernare, pentru că nu i se pare normal ca la 30 de ani de la căderea comunismului să existe în Guvern "turnătorii securității personalizați de Petrov, trebuie o curățenie morală".