Fostul consilier al premierului și ministru, social-democratul Ilan Laufer, își critică colegii pentru că nu îi fac campanie Vioricăi Dăncilă în Diaspora, distribuind mesajul liderului PSD Franța care spune că nu mai poate sta cu mâinile în sân și va tipări el însuși niște afișe cu Dăncilă pentru a le distribui prin bisericile din Paris.

Dancila si brosa de campanieFoto: Captura video

”Dragi președinți PSD Diaspora, a început campania electorală pentru președinția României. Nu știm ce sa facem, stam în casa și ne uitam la știri, ne plimbam prin centrul Parisului, în loc sa fim printre oameni ca să facem campanie, și sa o promovam pe doamna Viorica Dăncilă pentru a câștiga voturile din Diaspora. Cum sa câștigăm noi voturile din Diaspora dacă noi nu avem materiale de campanie? Mă uit la PNL și la USR cum își promovează liderul lor, merg din oraș în oraș, din biserica în biserica și mă doare sufletul că noi nu facem nimic, eu unul nu pot sta cu mâinile în sân! Mai ales că avem lideri pentru presidențiale o sa tipăresc eu niște afișe și o sa merg pe la biserici și o sa fac campanie pentru Doamna Dăncilă! Nu pot să îi las pe acești Useristi și penelisti sa meargă mai departe! Sa ii las sa ne înjure? Sa ii las sa ne denigreze?”, este mesajul liderului PSD Franța, Viorel Otet, distribuit, pe Facebook, de Ilan Laufer.

El susține că PNL și USR ar fi făcut grupuri de agitatori, menționând că Traian Băsescu și Klaus Iohannis au câștigat alegerile tocmai datorită voturilor venite din Diaspora.

”Tara arde și baba se scărpina. Cum este posibil ca un om de la secția de votare PSD primește în jur de 40 de euro pe zi, iar unul de la PNL și USR între 150-200 de euro pe zi, ei știu sa facă campanie, noi nu putem, ei au buget, noi nu avem. PNL și USR au făcut grupuri de agitatori la secțiile de votare pentru data de sâmbătă 9 noiembrie și 10 noiembrie”, se mai arată în mesajul citat.

Liderul PSD Franța mai le reamintește social-democraților că partidul nu a mai dat un președinte de 15 ani, din epoca Ion Iliescu. ”Mai sunt 24 de zile pana la alegeri, noi când ne organizam? Pentru ca Franța este foarte mare. Va rog dragi colegi sa va dați și voi cu părerea, dar cred ca ar trebui sa ne mobilizam și sa ne apucam de treaba deoarece timpul trece repede. În încheiere as dori sa va reamintesc ca ultimul nostru președinte a fost Ion Iliescu și de 15 ani practic noi nu am mai avut președinte! ”