Președintele Klaus Iohannis a acuzat, miercuri, la Suceava, eșecul PSD din domeniul sănătății, afirmând că social-democrații au oferit doar ”fantasmagorii”, România neavând nici acum spitale regionale, în timp ce sistemul de rezidențiat nu a fost reformat.

Klaus IohannisFoto: Captura Facebook

”Guvernarea PSD ne-a oferit constant doar fantasmagorii! În realitate, nu avem nici spitale regionale, nici examen de rezidențiat reformat, iar eșecul guvernării PSD în ceea ce priveşte măsurile asumate în Programul de Guvernare pe sănătate este evident”, a spus șeful statului, prezent la inaugurarea noului ambulatoriu integrat de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”.

Vorbind despre acest proiect, Iohannis a mai spus că o administrație responsabilă, orientată către cetățean, a reușit să găsească resursele necesare pentru a finaliza o unitate sanitară modernă, în care pacientul să fie tratat în condiții pe care eu le-aș numi normale.

”Asistența medicală spitalicească, predominantă în țara noastră, dovedește o structură a sistemului sanitar perimată și generatoare de costuri pe care pur și simplu nu ni le permitem. (...) Regândirea structurii asistenței medicale, prin prioritizarea medicinei primare, preventive şi de ambulatoriu, inclusiv prin alocări financiare mai mari acestor domenii, reprezintă soluția pentru a aduce sistemul de sănătate din România în parametri normali”, a mai spus Iohannis.

Din nefericire, guvernarea PSD nu a făcut altceva decât să pună din condei măsuri într-un program de guvernare cu care i-a amăgit pe români, însă a rămas repetentă la implementare, a mai comentat președintele.